Pakdemirli : “Ülkemiz Topraklarının Yaklaşık %80’ninin Sorumluluğu Bizim Üzerimizde”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli videokonferans yöntemiyle yaklaşık 32 bin Bakanlık personeliyle online olarak yaptığı bayramlaşmada, “Ülkemiz topraklarının yaklaşık %80’ninin sorumluluğu bizim üzerimizde. Tarıma,...

Yayınlanma:
Pakdemirli : “Ülkemiz Topraklarının Yaklaşık %80’ninin Sorumluluğu Bizim Üzerimizde”

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli videokonferans yöntemiyle yaklaşık 32 bin Bakanlık personeliyle online olarak yaptığı bayramlaşmada, “Ülkemiz topraklarının yaklaşık %80’ninin sorumluluğu bizim üzerimizde. Tarıma, ormana, suya ve bilhassa gıdaya dokunuyoruz” dedi.

“Teşkilatımız içinde gerek orman, gerek tarım birimlerinde, görevi başında şehit olan personelimizi ve değerli ailelerini unutmamız mümkün değildir. Tüm görev şehitlerimizi de bu vesileyle, rahmetle anıyorum. Allah onlardan razı olsun” diyen Bakan Pakdemirli şöyle devam etti: “Çok sayıda meslek disiplininde; 150 Bin personelimiz 81 il, 922 ilçede hizmet veriyor. Biz, 83 Milyon vatandaşımızın tamamına hitap eden ve bunun sorumluluğunu taşıyan bir bakanlığız. Ülkemiz topraklarının yaklaşık %80’ninin sorumluluğu bizim üzerimizde. Tarıma, ormana, suya ve bilhassa gıdaya dokunuyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sistemiyle iki yılda büyük işlere beraber imza attık.18 yılda ortaya koyduğumuz güçlü tarım-orman alt yapısını, 2 yılda daha da sağlamlaştırdık. Hamdolsun, geldiğimiz noktada, üretecinin memnuniyeti ve Bakanlığımıza olan güveni daha da güçlendi. Burada sizlerin rolü ve gayreti çok kıymetli”

TARIMSAL DESTEĞİ 22 MİLYAR LİRAYA ÇIKARDIK
Konuşmasında iki yılda hayata geçirilen projelere değinen Bakan Pakdemirli “Tarımsal desteği %52 artışla, 22 Milyar Liraya çıkardık. 2019 yılında 12 yeni destek başlattık, 32 destek birim fiyatında da artış sağladık. Desteklerdeki bu artışla, tarımsal hasılamız %45 artışla 275 Milyar Liraya ulaştı. 2019 yılında 5,3 Milyar Dolar dış ticaret fazlası verdik. Sertifikalı tohum üretimini %7 artırdık, 1 milyon 134 bin tona ulaştırdık. Üretici dostu politikalara ağırlık verdik, üreticimizin yüzünü güldürdük. Ekmeklik buğday fiyatını; son 2 yılda, %57 artışla, ton başına 1.65 Liraya çıkardık. Fındıkta alım fiyatını ilk kez hasat tarihinden önce açıkladık. 2 yılda, %55 artışla, kilogram başına 22-22,5 Lira aralığına çıkardık. Çay alım fiyatını; %34 artışla, kilogram başına, destek ile 3,40 Liraya çıkardık. Kuru üzüm, kuru incir ve kuru kayısıyı regülasyon kapsamına dahil ettik. Hayvancılık desteklerini %78 artışla, 6,6 Milyar Liraya çıkardık. Büyükbaş hayvan varlığını, %8 artırarak 18,6 milyon başa, küçükbaş hayvan varlığını, %20 artırarak 55,1 milyon başa çıkardık. Süt üretimi %4 artışla 23 milyon tona, Kırmızı et üretimi %7 artışla 1,2 milyon tona ulaştı. Su ürünleri üretimimiz %33 gibi rekor bir artışla 837 Bin tona ulaştı. Su ürünleri ihracatında 2023 hedefi olan 1 Milyar Doları, tam 4 yıl önce 2019’da yakaladık. Gıda denetim sayısını %8 artırarak, yıllık 1,2 Milyonun üzerine çıkardık. 2020 yılında gıdalarda taklit ve tağşiş yapan firmaları 4 kez ifşa ettik. Kırsal Kalkınmada 7 Bin projeye, 2,7 milyar Lira hibe sağladık. Bu hibelerle 23.7 kişilik istihdam oluşturduk. 2 yılda 600 Milyon fidanı toprakla buluşturduk. “GELECEĞE NEFES” kampanyasıyla 1 günde 13,8 Milyon fidan diktik. Orman yangınlarıyla mücadele kapasitemizi güçlendirdik. İlk defa İHA’ları yangınları izleme amacıyla kullanmaya başladık. Öncekilerden 3 kat daha fazla su taşıyan amfibik uçakları ilk defa hizmete aldık. 47 adet yeni alanı Korunan Alan kapsamına aldık. Suyun gücünü milletle buluşturduk. 68 Baraj, 45 Gölet ve Bent, 42 HES yapımı tamamladık. 159 Bin hektar alan sulamaya açtık. 1,2 Milyon hektar alanda Arazi Toplulaştırma tescilini tamamladık” dedi. (BSHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet