QNB Finansbank, Tales Sanal Matematik Müzesi ile eğitimlerini online platforma taşıdı
QNB Finansbank 2015 yılında hayata geçirdiği çocuk ve genç odaklı “Minik Eller Büyük Hayaller” Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu kapsamında; çocukları ve gençleri geleceğe hazırlama misyonuyla yenilikçi, yaratıcı, analitik, çözüm odaklı bireyler olmaları için matematikten kodlamaya, kültür-sanattan eğitime birçok projeyi hayata geçiriyor.
QNB Finansbank 2015 yılında hayata geçirdiği çocuk ve genç odaklı “Minik Eller Büyük Hayaller” Kurumsal Sosyal Sorumluluk Platformu kapsamında; çocukları ve gençleri geleceğe hazırlama misyonuyla yenilikçi, yaratıcı, analitik, çözüm odaklı bireyler olmaları için matematikten kodlamaya, kültür-sanattan eğitime birçok projeyi hayata geçiriyor. Bu bağlamda, COVID-19 pandemisi nedeniyle zamanlarının büyük çoğunluğunu evde geçirmek durumunda kalan çocuklar için QNB Finansbank Tales Matematik Müzesi eğitim modülleri online platforma taşındı. 2018-2020 eğitim döneminde 36 ilde öğrenciler ve okul yöneticilerinden büyük ilgi gören proje artık tüm Türkiye’deki çocukların ulaşabileceği bir platform haline getirildi.
Müzede yer alan modüllerin 20 adedi sanal müze turunda keşfedilmeye hazır halde yer alırken; platformda günlük yaşamda ve doğada matematiğin nasıl karşımıza çıktığı ve hangi konularda işimize yaradığını gösteren çeşitli videolar da bulunuyor. Çocuklar üç boyutlu müze gezisiyle matematiği uygulamalı olarak yeniden keşfederken, çeşitli atölye çalışmaları ile öğretici olduğu kadar eğlenceli bir uygulamalı öğrenim süreci geçirebiliyorlar. Eğitim modüllerinin keyifli anlatımı sayesinde matematik soyut bir düzlemden somuta taşınırken, çocuklar matematiğin eğlenceli dünyası ile tanışıyorlar.
Projenin online platforma taşınmasıyla ilgili açıklama bulunan QNB Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu şunları söyledi; “Bir yıldan fazla bir süredir tüm dünyayla birlikte ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreçten en çok etkilenen çocuklarımız oldu. Pandemi her ne kadar olumsuz bir gelişme olsa da birçok olumlu gelişmeyi de beraberinde getiriyor. QNB Finansbank olarak pandemi sürecinin başından bu yana hızla çocuklara verdiğimiz eğitimleri online platformlara geçirerek çocukların öğrenme süreçlerinin kesintiye uğramaması için çaba harcadık. Bu kapsamda önce kodlama eğitimlerimizi Mart 2020 tarihinde online platforma taşıdık. Şimdi de matematik eğitimlerini online olarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 101. yılında tüm ülke çocuklarına armağan etmek istedik.”
Güzeloğlu, projenin ilk başladığı günden itibaren proje ortakları ve QNB Finansbank’ın gönüllüleriyle birlikte yüz binlerce çocuğuma ulaştıklarını belirtirken sözlerine şöyle devam etti; “Gezici Tır ile başladığımız projemizde şimdiye kadar 36 ilde 106 bin 194 çocuğa ulaşmıştık. Şimdi online eğitimler sayesinde çok daha fazla çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz.
Eğitim videolarında yer alan modül anlatımlarında matematiğin sadece rakamlardan ibaret olmadığını; hayatın her alanında, sanatta, mimaride, doğada yer aldığını uygulamalı şekilde öğreterek çocukların eğlenceli vakit geçirmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Bir çocuğa katkıda bulunmanın geleceğin inovasyon liderlerine katkıda bulunmak olduğuna inanıyor, Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz” dedi.
Tales Matematik Müzesi Kurucusu Alp Ayaydın,
“Müzemizin açıldığı 2015 yılından bu yana, yüzbinlerce öğrencimizin ve öğretmenimizin matematiğe dokunması, ve matematiğe farklı bir gözle bakması için ter döktük. Ülkemizde alanında bir ilk olan bu sosyal fayda misyonlu eğitsel girişim, 2018 yılından beri QNB Finansbank’ın da çok değerli desteği ile bir başka seviyeye ulaşmış bulunmakta.
Tales Matematik Müzesi, Türkiye’de matematiğin sevilmesi ve daha iyi anlaşılması için gösterdiği çabayı, bugün itibariyle çevrimiçi dünyaya da aktararak mesafeleri ve fiziksel engelleri aşmanın mutluluğunu yaşıyor. QNB Finansbank Tales Sanal Matematik Müzesi projesi ile müzemizi herkesin, her yerden ulaşabileceği bir noktaya taşıyarak, eğitimde dijitalleşmenin en etkin örneklerinden birine imza atıyoruz.
Ziyaretçilerin müzemizin içindeki birçok sergi istasyonunu gezip, onlar hakkında detaylı anlatımlara ulaşabileceği sanal müze, aynı zamanda doğada ve yaşamımızın farklı noktalarında saklı matematiksel sırlar ile ilgili de bizleri bilgilendirmekten geri kalmıyor. Hatta çeşitli oyunlar ve atölyeler ile matematiği oyunlaştırarak matematiksel düşünceyi daha eğlenceli kılıyor.
Bu vesileyle, tüm kardeşlerimizin, eşsiz bir bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, onlara sağlıklı bir dönem diliyorum. Sevgili arkadaşlar, matematiğe açılan kapı bir tık uzağınızda, üşenmeden ve ertelemeden o kapıdan içeri girin ve matematiğe bir de bizim gözümüzden bakın!” diyerek tüm meraklıları matematiğin gizemli dünyasını keşfetmeye davet etti.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.