realme, Dünya Çapında 100 Milyon Telefon Satan En Hızlı Akıllı Telefon Markası Oldu

realme, üstün teknoloji ve tasarıma sahip uygun fiyatlı akıllı telefonlar ve AıoT cihazları sunarak gençlerin bir numaralı teknoloji markası tercihi olmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
realme, Dünya Çapında 100 Milyon Telefon Satan En Hızlı Akıllı Telefon Markası Oldu

realme, üstün teknoloji ve tasarıma sahip uygun fiyatlı akıllı telefonlar ve AıoT cihazları sunarak gençlerin bir numaralı teknoloji markası tercihi olmayı hedefliyor. realme bu başarıya faaliyete başladığı 2018 Ağustos ayından beri üç yıldan daha kısa bir sürede ulaştı.

Yükselişte olan global tüketici teknolojisi şirketi realme, bugün dünya çapında 100 milyon akıllı telefon satarak bir kilometre taşına imza attıklarını duyurdu. Piyasa araştırma ve danışmanlık şirketi Strategy Analytics'e göre, realme, 2020 ve 2021 yıllarında yaşanan ekonomik zorluklarda gösterilen güçlü performans sayesinde, bu kilometre taşına üç yıldan daha kısa bir sürede ulaşarak dünyanın en hızlı akıllı telefon markası oldu.

Henüz 2018 yılında kurulan realme'nin bu başarısı, markanın dünya çapındaki satış performansını ve stratejilerinin doğruluğunu ortaya koydu. Yedinci en büyük akıllı telefon markası olan realme, halihazırda dünyanın dört bir yanındaki 61 farklı pazarda faaliyet gösteriyor. Bu 100 milyonluk kilometre taşı realme'nin dünyadaki gösterişli yükselişindeki son adımı oldu ve şirket adına yeni bir "ilki" daha ekledi. Örneğin; realme piyasaya 200 'ın altında bir 5G telefonu süren ilk şirket oldu.  Telefonları 64 megapiksel kamera ile dünyadaki ilklerden biriydi ve realme 125W UltraDart şarj teknolojisini piyasaya süren ve ayrıca Qualcomm Snapdragon 888 işlemci ile donatılan ilk markalardan biri oldu. 

Bu başarı sektörü izleyen pek çok kişinin ve aynı şekilde rakiplerin dikkat kesilmesine neden oldu. Tüketici kitlesi olarak dünya çapındaki gençleri ve genç profesyonelleri hedef alan realme, CEO'su Sky Li'nin deyimiyle bu kitleye çok fazla taahhüt verilmesi ancak yeterince hizmet sunulmaması nedeniyle, pek çok popüler markayı geride bıraktı. "Gençler, gerek tüketicilerimiz gerekse çalışanlarımız, geleceğe yönelik atılım yapma cesareti göstermeyi ve trendleri belirlemeyi öğretti ve bize çok köklü bir sektörü alt üst etme cesareti verdi."

Global akıllı telefon sektöründe yeni bir şirket olarak, sıralamalara meydan okumak her zaman imkansız görünmüştür. Ancak, realme avantajsız konumundan faydalanarak yeni iş stratejileri ve modellerini denemek için özgür bir alan yarattı. En çok tercih edilen markalardan biri olmayı hedefleyen realme, niş pazarlarını genişletmeye başladı. realme kısa bir süre önce orta ila yüksek kaliteli telefon segmentlerini hedefleyen "amiral gemi’’ niteliğinde muhteşem bir telefon olan realme GT'yi piyasaya sürdü. Şirket ayrıca önümüzdeki beş yıl içinde dünya çapındaki kullanıcılar için tam kapsamlı bir AIoT (Yapay Xeka Nesnelerin İnterneti) ekosistemi inşa etme vizyonunu da geliştiriyor. Bu amaçla, şirket 1+5+T stratejisini duyurdu. Bu stratejide 1 cep telefonu, 5 ses, giyilebilir teknolojiler, TV, tablet, dizüstü bilgisayarlar ve T ise realme'nin AIoT markası TechLife'dır. realme, kullanıcılarına çok pahalıya mal olmadan teknolojiyle desteklenen bir yaşam tarzı sunabileceğine inanıyor. Korkusuz bir vizyon ve tüm zorluklara meydana okuma cesaretiyle, realme rekabetçi bir ortamda engelleri aşmaya hazırdır. 

Li şunları söyledi: "Geçtiğimiz üç yıl, realme için gerçek anlamda girişimci bir ruh ve dizginlenemez bir büyüme performansıyla dolu bir süreçti. Genç kullanıcılarımızın büyük desteğiyle, 100 milyon akıllı telefon sevkiyatı hedefimize ulaştık ve akıllı telefon pazarında önemli mesafe kat ettik. Tüm dünyadaki genç tüketicilerimize premium performansa ve trendleri belirleyen tasarımlara sahip ürünleri uygun fiyatlarla sunmaya devam edeceğiz. 2022 yılı sonuna kadar bir 100 milyonluk satışa daha ulaşmayı ve 2023 yılında 100 milyon birimin sevkiyatını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz."


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet