Saha ekiplerini mobil teknolojiyle donatan şirketler faaliyetlerine yüzde 77 verimlilik kazandırıyor

Saha ekiplerini mobil teknolojiyle donatan şirketler faaliyetlerine yüzde 77 verimlilik kazandırıyorPandemiyle hız kazanan dijital dönüşüm, şirketleri mobil teknolojilere daha çok yakınlaştırdı. Yapılan son araştırmalar, saha...

Yayınlanma:
Saha ekiplerini mobil teknolojiyle donatan şirketler faaliyetlerine yüzde 77 verimlilik kazandırıyor

Saha ekiplerini mobil teknolojiyle donatan şirketler faaliyetlerine yüzde 77 verimlilik kazandırıyor

Pandemiyle hız kazanan dijital dönüşüm, şirketleri mobil teknolojilere daha çok yakınlaştırdı. Yapılan son araştırmalar, saha ekiplerini mobil özellikli satış araçlarıyla donatan şirketlerin faaliyetlerine %77 verimlilik sağladığını, mobil pos cihazı kullanan perakendecilerin ise satışlarını %92 artırdığını gösteriyor. Türkiye’de alanında pazar lideri işletmeler, mobil teknolojlerin gücünden faydalanarak faaliyetlerine güvenli bir altyapı ve verimlilik kazandırıyor.

Şirketler için giderek artan rekabet ortamında hızla değişen müşteri beklentilerini karşılamanın getirdiği zorluk, mobil teknoloji yatırımlarını artırdı. İşletmeler için mobil cihaz yönetimi (MDM) çözümleri sunan SOTI tarafından yapılan State of Mobility 2021 araştırmasına göre, işletmelerin %79'u mobil teknolojiler konusunda farkındalık kazandı. %57’si mobil teknolojilere yatırım yaparken, %64’ü çalışan eğitimleri ve sözleşme yapma şekillerini mobile entegre etti. 

Şenpiliç sahada mobille büyüyor

Pandeminin işletmelerin dijital dönüşüm sürecinin en büyük parçasını oluşturan mobil teknoloji yatırımlarını hızlandırdığını belirten Univera ve Univis Genel Müdürü Merthan Kaleli , “Araştırma, geleceğin stratejilerine mobil teknolojileri entegre eden şirketlerin müşteri beklentilerini hızla karşılayarak rekabet avantajı elde edeceğini gösteriyor. Univera’nın donanım satışı, teknik servis ve bilişim destek hizmetleri sunan kardeş şirketi Univis ve iş ortağımız SOTI işbirliğinde bu öngörüyle hareket ederek işletmelerin ihtiyaçlarına uygun mobil çözümler geliştiriyoruz. Bu kapsamda SOTI MobiControl çözümünü Türkiye'nin en büyük 100 sanayi kuruluşundan biri olan Şenpiliç ile buluşturduk” dedi.

Güvenlik ve çözüm odaklı sisteme ihtiyaç vardı

Univis - SOTI işbirliğinde yapılan çalışmanın süreci hakkında bilgi veren Merthan Kaleli, “Türkiye’nin en büyük tavuk üreticisi olarak %18 pazar payı ile sektör lideri olan şirketin BT ekibi, farklı uygulamalarla sahadaki cihazlar üzerinde bir miktar kontrole sahipti. Ancak bu uygulamalar çok güvenilir ve esnek değildi, ihtiyaç duyulan bilgiyi sağlamıyordu. Üstelik şirket verimlilik ölçümünü de bu uygulamalar üzerinden yaptığı için sahadan yeterince veri elde edemiyor, müşteri alışkanlıklarındaki değişimi ölçümleyemiyordu” dedi. 

Saha faaliyetlerine anlık yönetim yeteneği getirdik

SOTI’nin MDM çözümü MobilControl’un Şenpiliç’in saha faaliyetlerine güvenilir bir altyapı ve verimlilik kazandırdığını kaydeden SOTI Bölge Direktörü Ayşem Pınarlı, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “SOTI MobiControl, Şenpiliç’in BT ekibine mobil cihazlarını hızlı, etkin ve tek noktadan yönetme yeteneği verdi. Şirketin tüm cihaz yönetim sürecini entegre ettiğimiz çözümle BT ekibi artık güvenlik uyumluluğuna odaklanabiliyor. Şenpiliç, BT ekibi ve saha çalışanları için ürün yazılımını verimli ve sorunsuz bir şekilde güncelleyebiliyor. Güvenlik endişelerini tümüyle ortadan kaldırarak şirketin saha faaliyetlerine anlık yönetim yeteneği getirdik. Böylece BT ekibi saha çalışanlarını uzaktan destekleyerek oluşabilecek sorunlara anında müdahale edebiliyor.”

Faaliyetlerimiz güvenli bir altyapı ve verimlilik kazandı

Şenpiliç Bilgi Teknolojileri Müdürü Kıymet Nazım Necib ise SOTI MobilControl’e ilişkin şunları ifade etti: "Ağımızdaki cihazlar üzerinde kontrol sahibi olmamak bizim için büyük bir endişe kaynağıydı. SOTI MobiControl ile artık cihazlarımızı uzaktan yönetebiliyor ve sahadaki gelişmeleri anlık takip edebiliyoruz. Özellikle konum ve performans takibi, verimlilik ölçümünde bize büyük bir avantaj getirdi. 17 bölge müdürlüğümüz ve 63 bayimizle sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz, mobil teknolojinin gücüyle güvenli bir altyapı ve verimlilik kazandı.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet