Schneider Electric Global Başkan Yardımcısı Barbara Frei: “Avrupa’nın karbon nötr hedefleri için Türk sanayisinin sürdürülebilirlik adımları hayati önem taşıyor.”
İstanbul’da Türk iş dünyası ve sanayi kuruluşları temsilcileri ile sürdürülebilirlik yatırımları çerçevesinde temaslarda bulunan Barbara Frei, iklim kriziyle mücadele söz konusu olduğunda sanayi kuruluşlarının sürdürülebilirlik alanında her zamankinden daha fazla adım atmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı.
İstanbul’da Türk iş dünyası ve sanayi kuruluşları temsilcileri ile sürdürülebilirlik yatırımları çerçevesinde temaslarda bulunan Barbara Frei, iklim kriziyle mücadele söz konusu olduğunda sanayi kuruluşlarının sürdürülebilirlik alanında her zamankinden daha fazla adım atmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Bunun temelinde kullanılan elektriğin 50’sinin halen çimento, demir-çelik, madencilik gibi enerji yoğun ağır sanayilerde kullanılmasının yattığına dikkat çeken Frei, “Ağır sanayi dünya üzerinden yok olmayacağına göre, sanayi kuruluşlarının yenilenebilir enerji kullanımı ve diğer önlemler yoluyla dekarbonizasyon adına atacakları adımlar dünyamızın geleceği için daha kritik ve hayati önem taşıyor.” dedi.
Türkiye ekonomisinin 90’ının KOBİ’lerden oluştuğunu hatırlatan Barbara Frei, KOBİ’lerin dijitalleşmesinin ve karbon nötr hedefleri için adım atmalarının sürdürülebilirlik adına kritik önem taşıdığını kaydetti. KOBİ’lere büyük sanayi kuruluşlarının uyguladığı sürdürülebilirlik modellerinin benzerlerini bu alanda uzman iş ortakları kanalıyla ulaştırdıklarını vurgulayan Frei, “Yazılımlarımız ve siber güvenlik çözümlerimiz bugün itibarıyla KOBİ’lerin de dijitalleşme ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte. Ancak bunların verimli bir şekilde kullanılarak iklim kriziyle mücadelede KOBİ’lerin de aktif rol oynamasına hizmet etmesi ancak bu alanda gerekli eğitimlerin sağlanmasıyla mümkün olabiliyor. Schneider Electric olarak bu konuda da iş ortaklarımız kanalıyla yoğun çaba ve kaynak harcıyoruz.” dedi. KOBİ’lerin sürdürülebilirlik çözümlerine günümüzde artık bulut üzerinden sağlanan kiralama ya da lisanslama yöntemiyle de ulaşabildiklerini belirten Frei, “Bugün itibarıyla bu tip lisanslama çözümleri tüm pazarın 18’ine ulaşmış durumda. Bunun yakın gelecekte daha da artmasını bekliyoruz.” diye konuştu.
“Sanayide karbon salımını azaltma hamlesi için bir 30 yıl daha bekleyemeyiz.”
Endüstriyel sürdürülebilirlik temasının her zaman bir iş kolu olduğunu hatırlatan Barbara Frei, “Ben 30 yılı aşkın süredir bu işin içindeyim ve 30 yıldan bu yana sanayide karbon salımı azaltımı gündemimizde. Ancak iklim kriziyle birlikte şartlar tam anlamıyla daha henüz oluştu ve bu alandaki yatırımlar, dolayısıyla bizim işimiz büyük hız kazandı. Yine de bu noktada rehavete kapılmamamız gerekiyor. Zira gelecek kuşaklara sürdürülebilir bir dünya bırakmak istiyorsak, bu adımları atmak için bir 30 yıl daha bekleyemeyiz.” ifadelerini kullandı.
Barbara Frei sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin endüstrilerine baktığımızda dijital dönüşümüne dikkat çekmemiz gerekiyor. Schneider Electric olarak küresel bazda dijital dönüşüme liderlik ettiğimizi söylemeliyim. Enerjiye ihtiyaç duyan altyapılar, binalar, veri merkezleri ve endüstriyel tesisler gibi gereken her yerde dijital dönüşümü mümkün kılıyoruz. Uçtan uca çözümlerimiz, bulut bağlantılı ürünlerimiz, kontrol ve izleme yazılımlarımızla komple bir çözüm sunuyoruz. Bunun sonucunda ise müşterilerimizin verimlilik ve sürdürülebilirlik çalışmalarına destek oluyoruz. Ama daha da önemlisi Schneider Electiric olarak endüstriyel sürdürülebilirlik alanındaki çözümlerimizi önce kendimiz uygulayarak, diğer sanayi kuruluşları için örnek oluşturmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla enerjisinin bir kısmını güneş panellerinden sağlayan Manisa Fabrikamız, ürün ve ekipman aktiviteleri bazında yapılan değerlendirme sonucu Avrupa’nın ilk ve tek “Akıllı Fabrikası” seçildi. Schneider Electric Manisa Fabrikası, aşırı esnek, kendi kendini uyarlayan bir üretim yeteneği yaratmak amacıyla modern teknolojileri farklı kombinasyonlarla uygulayarak daha verimli bir üretim sağlıyor.”
Schneider Electric Hakkında
Schneider’ın amacı herkesin enerji ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirmektir. Schneider Electric’te biz buna Life Is On diyoruz.
Misyonumuz Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte dijital iş ortağınız olmaktır.
Dijital dönüşümü teşvik etmek amacıyla kullanım döngüsünün tamamında dünya lideri süreç ve enerji teknolojilerini, uç nokta - bulut bağlantı ürünlerini, kontrolleri, yazılım ve hizmetleri entegre ediyor; evler, binalar, veri merkezleri, altyapı ve sektörlerde entegre şirket yönetimini mümkün kılıyoruz.
Global şirketler arasında en yerel olanıyız. Anlamlı Hedefler, Katılım ve Yetkilendirme değerlerimizi paylaşanlarla iş birliği içinde açık standartları ve ortaklık ekosistemlerini savunuyoruz.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.