Silikon Vadisi’nden Türkiye’ye köprü olacak

Yeni yatırımlarına hız veren Buba Ventures, genel merkezi Silikon Vadisi'nde bulunan küresel bir risk sermayesi şirketi Pegasus Tech Ventures ile özel bir iş birliği gerçekleştirdi.

Yayınlanma:
Silikon Vadisi’nden Türkiye’ye köprü olacak

Yeni yatırımlarına hız veren Buba Ventures, genel merkezi Silikon Vadisi'nde bulunan küresel bir risk sermayesi şirketi Pegasus Tech Ventures ile özel bir iş birliği gerçekleştirdi. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan  Buba Ventures Başkanı Timuçin Bilgör, “Pegasus Tech Ventures yönetimi altındaki 1.7 milyar dolarlık varlık ile 30 fonu yöneten bir şirket. Buba Ventures, Pegasus Tech Ventures ile Pre-IPO yatırımından,  Venture Capital as a Service (VcaaS) yapılanmasına kadar farklı alanlarda yeni bir iş birliği gerçekleştirdi. Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine farklı bir yaklaşım kazandırmak amacıyla Pegasus Tech Ventures ile stratejik iş birliği gerçekleştirdik. Biz bu noktada  ekosistemi büyütecek çözümler oluşturmaya çalışıyoruz. ABD’deki en iyi unicorn ve unicorn adaylarına, Türk şirketlerinin yatırım yapabilmelerini sağlayacağız. Açıkçası biz artık Türk yatırımcıları için böyle bir dönemin geldiğini düşünüyoruz” dedi. 

Birçok girişimi destekleyerek geniş bir yatırımcı ağını bir araya getiren Buba Ventures, yeni yatırımlarının yanı sıra yeni iş birlikleri ile de gerçekleştirmeye devam ediyor. Buba Ventures, son olarak Silikon Vadisi merkezli küresel risk sermayesi şirketi olan Pegasus Tech Ventures ile iş birliği gerçekleştirdi. 

Buba Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Bilgör, “Pegasus Ventures ile Türkiye’de yeni bir yapılanma ile  Girişim Sermayesi (Venture Capital as a Service) iş modelini hayata geçireceğiz. Bu bağlamda büyük şirketlerin girişimcilik eko sistemine çok daha büyük parasal kaynaklarla gireceğini düşünüyoruz. Pegasus’un inovasyona yatırım yapmaya odaklanmış Amerika’da kurduğu 30 fon var. Bu fonların büyüklüğü 1.7 milyar doları aşmış durumda ve dünyanın en büyük şirketlerine bu hizmeti sunuyorlar. VCaaS modeli ile büyük şirketler start up eko sistemine profesyonel yöneticiler ve adanmış hizmetle daha iyi erişim sağlayabilecekler” dedi. 

“Ekosistemi büyütecek çözümler oluşturmaya çalışıyoruz”

Türkiye’de belirli büyüklükteki yatırımlara ağırlıklı olarak yabancıların yön verdiğini gördüklerini belirten Timuçin Bilgör, son bir sene içinde öne çıkan Hepsi Burada’nın Nasdaq’da halka açılması, Getir, Trendyol, Peakgames gibi yurt dışı şirketler tarafından yapılan yatırımlar ve satın almalar  bu örneklerin en önde gelenleri olduğunu söyledi. Bilgör sözlerine şöyle devam etti: “Biz Buba Ventures olarak Türk yatırımcılar da yabancı girişimlere neden yatırım yapmasın diye sorguladık. Bu nedenle Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine farklı bir yaklaşım kazandırmak amacıyla Pegasus Tech Ventures ile iş birliğine gidiyoruz. Bu noktada  ekosistemi büyütecek çözümler oluşturmaya çalışıyoruz. Start up oyununun içerisinde olmayan bu ekosistemden uzak duran büyük oyunculara da hem Türkiye’de VC kurdurmayı , hem de bu işlerin ana vatanı olan ABD’de Pegasus ile kurulan Pre-IPO fonu aracılığı ile daha etkin olabilecekleri bir ortam yaratmayı hedefliyoruz” dedi. 

Pegasus Tech Ventures’ın yatırım yaptığı şirketler arasında; SpaceX, SoFi, 23andMe, Bird, Calm ve Carbon  gibi şirketler yer alıyor. 

BUBA Ventures Hakkında

BUBA Ventures teknoloji bazlı birçok girişime gerek kendi gerekse yönettiği fonlar aracılığı ile yatırım yapmaktadır. Gelecek vaat eden ekipleri, ürün ve servisleri yatırımcılarla bir araya getiren BUBA Ventures, iştirakleri aracılığıyla da özel programlar düzenlemektedir. 

Pegasus Tech Ventures Hakkında

Pegasus Tech Ventures, Silikon Vadisi merkezli, yönetimi altındaki 1,7 milyar dolarlık varlıkla küresel bir risk sermayesi şirketidir. Pegasus, dünya çapında gelişmekte olan teknoloji şirketlerine entelektüel ve finansal sermaye sunmaktadır. Pegasus, kurumsal yatırımcılara üst düzey bir risk sermayesi yatırım yaklaşımı sunmanın yanı sıra, son teknoloji startup'larla ortak olmak isteyen büyük, küresel şirketler için benzersiz bir Hizmet Olarak Girişim Sermayesi (VCaaS) modeli de sunuyor. Pegasus ile iş ortaklığı yapan 35'ten fazla kurumsal ortaktan bazıları ASUS, Aisin, SEGA, Sojitz ve Omron'dur. Bu kurumlar 200'den fazla Pegasus portföy şirketine erişim sağlayabilmektedir.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet