Su İle Temas Eden Cep Telefonunu Kurtarma Yolları
Gelişen teknoloji ve artan cep telefonu ilgisi ve ihtiyacına göre özellikle Z kuşağının kullandığı telefon modellerinde merakın da gelişmesi sebebiyle artışın yaşandığı görülür.
Ellerinden düşürmedikleri cep telefonları ve adeta cep telefonsuz bir iş yapamayan genç kuşakların en çok aradıkları konular arasında da suya düşen ya da ekranına su gelen telefonların nasıl kurtarılır olmasıdır.
Akıllı cep telefonlarında hassas olarak işleyen ekranların herhangi bir duruma maruz kalarak bozulması da sıkça rastlanılan durumlar arasında yer alır. Cep telefonlarının sıvı ile temasından sonra hızlı davranmak ve panik yapmamak iki önemli kural olarak öne çıkıyor. Panik halinde bulunan bir insanın cep telefonunu kurtarması da pek mümkün görünmüyor.
Sıvı ile temas eden cep telefonlarının hızlı hareket edilerek sıvıdan çıkarılması gerekir. Cep telefonları aynı şekilde kapatılarak kurtarılma işlemi hızlandırılmaya çalışılır. Kapatılmayan cep telefonlarında sistemsel arızalar ortaya çıkabilir. Bez ya da kalın havlu gibi parçalarla kurulanması önerilen cep telefonlarında bu şekilde kurtarılma yolu izlenir.
Sıvı Emici Madde Ayrıntısı
Sıvıdan çıkarılan ve bez gibi parçalarda kurutulan cep telefonlarının içini ne kadar su işlediğinin bilinmesi oldukça zordur. Bundan dolayı içerideki sıvıyı emici bir maddeye telefonun yatırılması doğru bir işlemdir. Sıvı emici maddeye yatırma işleminden önce telefon SIM kartı ve SD yani hafıza kartının çıkarılıp kenara alınması şeklinde işleme devam edilir.
Böylece hazır hale gelen cep telefonu pirinç ya da silika jel içeren paketlere yatırılarak iç aksamının kuruması beklenir. Bu maddeler içinde telefonun 24 ile 48 saat kalması içinin kuruması için avantaj sağlayan önemli ayrıntılar olarak öne çıkıyor.
Telefon Dikkatle Kontrol Edilir!
Sıvı emici madde içinde kalan telefonun belirli bir süre sonra bu maddelerden çıkarılması ve kontrol edilmesi diğer yapılması gereken işlemler olarak öne çıkıyor. Kontrol edilen cep telefonu eğer sorunsuz bir şekilde açılıyorsa işlem tamamlanmış demektir.
İşlemcisi zarar gören ya da hoparlör gibi ses aksamını yakından ilgilendiren parçaların çalışmaması durumunda da telefonun profesyonel yardım ile tamirinin yapılması uygulanan yollar arasında gösteriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.