The Future Healthcare İstanbul 2021 Konferansı’nı 2. gününde, 21 ülkeden, 69 ilden 18 binden fazla kişi online olarak izledi
Türkiye'nin en büyük sağlık ve sağlık teknolojileri konferansı The Future Healthcare İstanbul 2021, İstanbul Fişekhane Etkinlik Merkezi’nde devam ediyor.
Türkiye'nin en büyük sağlık ve sağlık teknolojileri konferansı The Future Healthcare İstanbul 2021, İstanbul Fişekhane Etkinlik Merkezi’nde devam ediyor. Konferansın ikinci gününde (19 Ekim), uzman konuşmacılardan ilgi çekici oturumlar katılımcılarla buluştu. Hibrit bir formatta hem fiziksel hem de online olarak yapılan konferans, internet üzerinden 21 ülkeden, 69 ilden 18 binden fazla kişi tarafından izlendi.
Konferans ikinci gününde, Uzm. Dr. Ayça Kaya’nın günümüzde gittikçe yaygınlaşan çocuk ve ergen obezitesi konusuna dikkat çeken “Generation O” başlıklı konuşmasıyla başladı. Ardından sahneye çıkan Prof. Dr. Aytuğ Altundağ ise "Oksijen" konu başlığını taşıyan oturumda, nefes almanın sağlığımız için önemine yer veren bir konuşma yaptı.
Ergin Ataman, başarılarla dolu kariyer yolculuğunu anlattı
Günün en çok merak edilen oturumlarından birinde Anadolu Efes Spor Kulübü'nün Baş Antrenörü Ergin Ataman, "The Champion - Şampiyon" temalı bir sohbet gerçekleştirdi. Dr. Cem Kınay’ın moderatörlüğünü yaptığı konuşmada Ergin Ataman, başarılarla dolu kariyer yolculuğunu anlatırken spor ve sağlık ilişkisi konusundaki görüşlerini de paylaştı. Bir antrenör olarak oyuncularını hem fiziksel hem de mental olarak zinde tutmaya çalıştığını belirten Ataman, başarı felsefesini; bilgi birikimi, özgüven, cesaret ve motivasyon olarak özetledi.
Rehabilitasyon ve İletişim Uzmanı Adem Kuyumcu: “Geleceğin işi engelli ve yaşlı bakımı”
Rehabilitasyon ve İletişim Uzmanı Adem Kuyumcu "Engelli ve Yaşlı Bakımında Yenilikler" başlıklı konuşmasında Türkiye’de 10 milyon 500 bin engelli olduğunu belirterek, trafik kazası ve iş kazası gibi olaylarla engelli sayısının arttığını söyledi. Engelli bireylere karşı bakış açısının değişmesi gerektiğini ifade eden Kuyucu, “Acıma duygusu doğru değil. Engelli bireyler için hizmet üretilmesi ve onlarla doğru iletişimin kurulması gerekiyor. ‘Hepimiz engelli adayıyız’ ezberinden kurtulalım. Çünkü engelli olmak aday olunacak bir şey değil, bir zorunluluk halidir” dedi. Yaşlılar için kurulan bakım merkezlerinin hizmet kalitesinin de artması gerektiğini belirten Kuyumcu, “Geleceğin işi engelli ve yaşlı bakımı olacak” ifadesini kullandı.
MD. PhD. Yıldıray Tanrıver: “Sağlık tek başına doktora bırakılmayacak kadar kompleks bir iş”
Onkoloji ve Fonksiyonel Tıp konusunda Uzman Doktor Yıldıray Tanrıver ise bireyselleştirilmiş tıp kavramının detaylarını paylaştı. Teknolojinin yardımıyla kişiye özel tıbbi programların önem kazandığını vurgulayan Tanrıver, 2030'lu yıllara giderken dijital verileri bilgiye çevirerek tedavide daha çok kullandıklarını söyledi. Sağlık sektöründe bir paradigma değişimi yaşandığına işaret eden Yıldıray Tanrıver, “Sağlık tek başına doktora bırakılmayacak kadar kompleks bir iş. Sağlık çalışanlarına, otoriteye ve hastalara da çok iş düşüyor” dedi. Uzun ve sağlıklı yaşamın şifrelerini de paylaşan Tanrıver; egzersiz, uyku ve iyi gıdalanmanın çok önemli olduğunu ifade etti.
Otofajinin tedavilerde etkisi
Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) Üyesi ve Uluslararası Hücre Ölümü Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Devrim Gözüaçık, yaptığı konuşmada yeni ve daha sağlıklı hücreler elde edinmek için vücudun hasarlı hücreleri temizleme yolu olan otofaji konusunda değerli bilgiler paylaştı. Gözüaçık, otofajinin birçok hastalığın tedavisinde ve yaşlanmaya karşı da kullanılabildiğini söyledi.
Sağlık alanındaki teknolojik gelişmeler
The Future Healthcare İstanbul Uluslararası Konferansı’nın ikinci gününde yapılan oturumlara sağlık alanındaki teknolojik gelişmeler damgasını vurdu. Amgen Türkiye & Gensenta Genel Müdürü Güldem Berkman, "Sağlık Hizmetlerinin Geleceğinde Biyoteknolojinin Rolü"nü anlatırken, biyoteknolojinin sürdürülebilir sağlık yönetimini, yaşam kalitesini desteklediğini söyledi.
"Yapay Zekâ ve Sağlık" başlığı altında yapılan oturuma, Medicana Healthcare Group Başkan Yardımcısı ve Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Esen Girit Tümer moderatörlük yaptı. Oturuma katılan Ürolog Prof. Dr. Çağ Çal, YZTD Sağlık Komitesi Eş Başkanı Dr. Sultan Güç ile Radyoloji Hizmetleri Direktörü Prof. Dr. Hakkı Karakaş sağlığın geleceğini etkileyen yapay zekâ teknolojileri konusunda görüşlerini açıkladılar.
Son yılların en popüler konularından biri olan Blockchain'in sağlık hizmetlerine etkisinin konuşulduğu panelde ise Sadullah Uzun (ice President Bilgem TUBITAK) ve Kadir Kurtuluş (Kurtuluş & Kurucu Ortak) görüşlerini açıkladı. Günün son oturumunda Doç. Dr. Leyla Türker Şener, giyilebilir teknolojilerin geldiği noktayı anlatırken, yenilikçi teknolojilerin geleceği şekillendirdiğini ifade etti.
Tazefikir Group ve Future X Events tarafından “Bilgiden İlham Alıyor, Bilimle Yaşıyoruz” temasıyla yapılan konferans, 22 Ekim’e kadar devam edecek.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.