Türetim Ekonomisi Derneği ve Good4Trust Marsilya’da Adil Ekonominin Çıkış Yolunu Anlatıyor!
7-8 Şubat 2022 tarihlerinde Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki Marsilya kentinde Fransız Cumhuriyeti tarafından Akdeniz Dünyası Forumu gerçekleştiriliyor.
7-8 Şubat 2022 tarihlerinde Fransa’nın Akdeniz kıyısındaki Marsilya kentinde Fransız Cumhuriyeti tarafından Akdeniz Dünyası Forumu gerçekleştiriliyor.
Akdeniz’in 2030 yılına kadar ufkunu belirlemek üzere düzenlenen forum Akdeniz’in farklı bölgelerinden 500 kadar davetliyi ve 5000 kadar katılımcıyı ağırlamayı hedefliyor. Akdeniz Dünyası Forumu, bölgenin içinde bulunduğu ekolojik ve sosyal adaletsizlikleri, iklim krizine karşı çözüm önerilerini birlikte konuşmak ve karar önerileri geliştirmek üzere toplanıyor.
7 ay önce başlayan Akdeniz Dünyası Forumu hazırlıkları içerisinde, “2030 Akdeniz Savunuculuğu” programı kapsamında Eğitim, Bilgi ve Hareketlilik; Sürdürülebilir Kalkınma; Istihdam, İnovasyon ve Girişimcilik; Kültür ve Miras; Kapsayıcılık; Şehirler ve Bölgeler başlıklarıyla 6 alt çalışma grubu oluşturuldu. Bu çalışma gruplarının her birinde Akdeniz’in farklı bölgelerinden 150’nin üzerinde uzman ve araştırmacının katılımıyla birer politika önerisi dökümanı hazırlandı. Fransa Büyükelçiliği’nin yönlendirmesi ile Türetim Ekonomisi Derneği ve Good4Trust.org ekiplerini temsilen Berk Butan “Sürdürülebilir Kalkınma” çalışma grubunda yer alarak “Türetim Ekonomisi” başlığı altında görüşlerini açıkladı. Sürdürülebilir Kalkınma alanında önceliğin kalkınmanın ötesinde , ekolojik ve sosyal adalet ilkelerinin yer alması gerekliliğini savundu. Forum öncesi hazırlanan politika öneri dökümanları Fransa Hükümeti’ne sunuldu.
Forum kapsamında Akdeniz’in farklı bölgelerinde hayata geçirilen projeler de katılımcılara tanıtılıyor.
Kadın ve İklim de Forum’un Gündeminde…
Türetim Ekonomisi Derneği ve Good4Trust.org ‘un Akdeniz Dünyası Forumu’na sunduğu politika önerilerine ek olarak aynı zamanda Fransa Avrupa ve Dış İlişkiler Bakanlığı’nın davetiyle Türetim Ekonomisi Derneği’nin yürüttüğü “Kadın ve İklim” temasındaki iki proje de Marsilya’ya davet edildi. Bu kapsamda, “İklim ve Biyoçeşitlilik Krizlerine Karşı Kadın Emeği” ve “Kadın Üreticilerin Ekolojik ve Sosyal Açıdan Adil Dönüşümünü Destekleme” projeleri ekip üyeleri Büşra Yar ve Duru Uslu tarafından katılımcılara anlatılıyor.
Kadim Belgeseli programda yer aldı!
Program kapsamında gerçekleştirilen medya odası etkinliğinde Türetim Ekonomisi Derneği ve Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği’nin ortak yapımı, Kadim başlıklı belgesel de gösterildi. Anadolu’nun farklı bölgelerinde iklim ve biyoçeşitlilik krizlerine karşı ürettikleri ürünlerle ve emekleriye direnen kadın topluluklarını konu alan belgeselin gösterimi öncesinde Büşra Yar ve Duru Uslu izleyicilere derneğin faaliyetleri ve belgesel hakkında ayrıntılı bilgi sundu.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.