Türkiye’de İşçi Ölümleri Ve İş Kazaları En Çok İnşaatlarda Yaşanıyor

Türkiye’de işçi ölümleri ve iş kazaları ‘İnşaatlarda İş Güvenliği ve Sağlığı Zirvesi’nde masaya yatırılacak.İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin açıkladığı verilere göre, 2016 yılının ilk üç...

Yayınlanma:
Türkiye’de İşçi Ölümleri Ve İş Kazaları En Çok İnşaatlarda Yaşanıyor

Türkiye’de işçi ölümleri ve iş kazaları ‘İnşaatlarda İş Güvenliği ve Sağlığı Zirvesi’nde masaya yatırılacak.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi’nin açıkladığı verilere göre, 2016 yılının ilk üç ayında en az 415 işçi iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Bu, kayıtların tutulmaya başlandığı 2012 yılından itibaren en yüksek sayı 2016’da görüldü. Bu bağlamda önemi iyice artan inşaat sektöründeki güvenlik açığı konusu, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve İş Güvenliği Uzmanları Derneği (İSGDER) desteği ile ‘İnşaatlarda İş Güvenliği ve Sağlığı Zirvesi’nde tüm detayları ile masaya yatırılacak. 5.Uluslararası İskele Kalıp Fuarı’nda Demos Fuarcılık organizasyonunda düzenlenecek olan Zirve, 13-15 Ocak tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

Demos Fuarcılığın, T.C Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı desteği ile ikincisini düzenlediği ‘İnşaatlarda İş Güvenliği ve Sağlığı Zirvesi’ sektör profesyonellerini aydınlatmak, bilgilendirmek ve yön göstermek amacı ile 13 -15 Ocak 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek.

Zirve’de İş Kazalarında Başı Çeken İnşaat Sektörüne Yönelik İSG Uygulamaları Anlatılacak!

İş sağlığı ve güvenliği konusunda en yeni teknoloji, ekipman ve uygulamaların sergileneceği İskele Kalıp Fuarı’nda, sektör konularının masaya yatırıldığı Zirve programı da belli oldu. T.C Çalışma Sosyal ve Güvenlik Bakanlığı ve İş Güvenliği Derneği (İSGDER) desteğiyle gerçekleşecek Zirve, fuarla eş zamanlı olarak başlayıp, üç gün sürecek.

Zirve’de, Türkiye’de iş kazalarının en çok yaşandığı sektör olan inşaat ele alınacak. Açılış konuşmasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Daire Başkanı Furkan Yıldız’ ın gerçekleştireceği ÇSGB özel oturumunda; ÇSGB İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Nurullah Taş ‘Yüksekte Çalışmalarda İş Güvenliğini’, ÇSGB İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Alperen Fatih Dursun ‘İnşaatlarda Geçici İş Ekipmanlarının İş Güvenliğine Katkısı’ hakkında katılımcılara bilgi verirken, ÇSGB İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Sabit Yasin Bostancı ‘Güvenli İskele Projesi’ ile ilgili sunum gerçekleştirecek. 

Günün diğer oturumlarında ise; Üsküdar Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Atilla Uçan’ın çalışan yaşamını tehdit eden “Patlamadan Korunma” konusundaki bilgilerini aktarırken, Üsküdar Üniversitesi İSG Program Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Uçan ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Eğitimin Önemini’, Üsküdar -Okan Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Öğretim Üyesi Turabi Karadağ’da ‘İnşaatlarda Çalışan İşçilerin Bilgi Düzeylerinin Ölçülmesi’ni anlatacak. Ayrıca  ‘İnşaatlarda İş Güvenliği Uygulamaları’, ‘İş Sağlığı Ve Güvenliği Yönetim Sistemlerinin Kurulması’, ‘Afet Yönetimi’, ‘Risk Yönetiminde Güvenlik Kültürü’, ‘Yapı işlerinde kullanılan Kaçak Akım Rolesinin Önemi’, Meslek Hastalıklarının Tespiti ve Tespitte yaşanan sorunlar’ gibi konuların öneminden de bahsedilecek.

İskele Kalıp Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Zirve hakkında ayrıntılı bilgi ve fuar davetiyesi almak için www.demosfuar.com.tr adresini ya da  http://scafformexpo.com/  adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet