Varlık Yönetim Şirketleri Derneği Başkan Vekili Hilmi Güvenal Avusturya & CEE Bank'ın Yeniden Yapılandırılması Konferansı’na Katıldı

Varlık Yönetim Şirketleri Derneği Başkan Vekili ve Turkasset Varlık Yönetim A.Ş. CEO’su Hilmi Güvenal, 20 Eylül 2016 tarihinde Avusturya - Viyana’da Price Waterhouse Coopers tarafından gerçekleştirilen Avusturya & CEE Bank'ın...

Yayınlanma:
Varlık Yönetim Şirketleri Derneği Başkan Vekili Hilmi Güvenal Avusturya & CEE Bank'ın Yeniden Yapılandırılması Konferansı’na Katıldı

Varlık Yönetim Şirketleri Derneği Başkan Vekili ve Turkasset Varlık Yönetim A.Ş. CEO’su Hilmi Güvenal, 20 Eylül 2016 tarihinde Avusturya - Viyana’da Price Waterhouse Coopers tarafından gerçekleştirilen Avusturya & CEE Bank'ın Yeniden Yapılandırılması Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı.

Varlık Yönetim Şirketleri Derneği Başkan Vekili ve Turkasset Varlık Yönetim A.Ş.  CEO’su Hilmi Güvenal, 20 Eylül 2016 tarihinde Avusturya - Viyana’da Price Waterhouse Coopers tarafından gerçekleştirilen Avusturya & CEE Bank'ın Yeniden Yapılandırılması Konferansı’na konuşmacı olarak katıldı.

Hilmi Güvenal, Konferans kapsamında, Varlık Yönetim ve Bankacılık sektörünün önde gelen yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen panelde Türkiye ve Türkiye’de sektörün durumu ile görüşlerini dile getirdi.

Tahsili Gecikmiş Alacak Satışlarındaki Artış Dikkat Çekiyor

Konferansta Varlık yönetim sektörünün gelişerek büyüme kaydettiği, mevcut süreçteki tahsili gecikmiş alacak miktarı oranının, geçtiğimiz 5 yılın ortalamasından daha yüksek olduğu belirtildi. 2016 yılı ilk ayında gerçekleşen tahsili gecikmiş alacak satışlarının, 2015 yılının tamamında gerçekleşen ortalamadan daha yüksek olduğu vurgulandı.

Konferansta Türkiye’de BDDK tarafından lisanslı 15 Varlık Yönetim Şirketinin faaliyet gösterdiği paylaşılırken, değişmekte olan pazar dinamiklerinden de bahsedildi. Bireysel kredilerden ticari kredilere doğru yönelen pazardaki gelişmelerin, özellikle inşaat ve turizm sektöründe tahsili gecikmiş alacak yaratmasının beklendiği bilgilerine yer verildi.

Türkiye’deki varlık yönetim sektörünün durumunu değerlendiren panelistler, Türkiye pazarının uluslararası oyuncular için avantajlı ve fırsatlarla dolu olduğu konusunda hemfikir olduklarını dile getirdiler.  

Bu yıl 5. kez düzenlenen konferans,  27 konuşmacı ve 200’ün üzerinde katılımcı ile gerçekleşirken, 6 panelde tamamlandı.

Varlık Yönetim Şirketi Nedir?

Varlık Yönetim Şirketleri banka, faktoring, finansal kiralama ve finansman kuruluşlarının tahsili gecikmiş kredilerini devralarak, bankalara hem nakit kaynak aktarırlar hem de bankaların uzmanlık alanı olmayan bir konuda verimsiz bir faaliyet göstermesinin önüne geçerler.

Varlık yönetim şirketleri kredi borçluları ile görüşmelerle ve bankalar tarafından başlatılmış hukuki süreçleri sürdürerek tahsilat yapmaya, böylece kredi portföylerini satın almak için yaptıkları yatırımlarını, tahsilat sürecinde oluşan masraflarını ve faiz giderlerini karşılayıp, kar etmeye çalışırlar.

Turkasset Varlık Yönetim A.Ş Hakkında

TURKASSET Varlık Yönetim A.Ş, bankaları denetlemekle yükümlü BDDK’nın izniyle kurulan Türkiye'nin öncü ve büyük varlık yönetim şirketidir. 6 milyar TL’den büyük portföy ve 1 milyondan fazla kredi dosyasına sahip TURKASSET’in sahibi Vector Holdings ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD)’dir.

Turkasset, 2014 -2015 yıllarında Great Place to Work tarafından seçilen Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında yer almış, 2016 yılında Brandon Hall ödüllerinde Eğitimde Mükemmeliyet kategorisinde Agent Camp eğitim programıyla 4 farklı dalda ödül kazanmıştır. Turkasset’in gerek müşterilerine gerek çalışanlarına yönelik öncü uygulamaları Harvard Business School’da MBA bölümünde vaka çalışması olarak kullanılmaktadır.

Turkasset'in merkezi İstanbul’da olup 6 bölge ofisi, 500'un üstünde çalışanı ile 700 bini aşkın kredi borçlusuna hizmet vermektedir.

Detaylı bilgi için www.turkasset.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet