Yağışlı Havalar Geliyor, Cihazdaki Veriler Tehlikeye Giriyor!
Sonbahar mevsiminin en belirgin özelliklerinden biri olan yağışlı havalar ülke genelinde etkisini göstermeye başladı.
Sonbahar mevsiminin en belirgin özelliklerinden biri olan yağışlı havalar ülke genelinde etkisini göstermeye başladı. Özellikle sıvıyla temasın teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı olduğunu hatırlatan Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, olumsuz hava koşullarında sıklıkla meydana gelen veri kaybının önüne geçmek için 5 öneride bulunuyor.
Akıllı telefon gibi teknolojik cihazların bir numaralı düşmanı sıvı temasıyken, sonbahar etkisiyle artan yağışlar ve rüzgarlı hava akıllı cihaz kullanıcılarını zor duruma düşürüyor. Özellikle bu dönemde artan veri kayıplarına kullanıcı kaynaklı dikkatsizliklerin de neden olduğuna dikkat çeken Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, cihazlarda meydana gelebilecek veri kaybını önlemek ve yanlış müdahalede bulunmamak için hem şirketlerin hem de kullanıcıların dikkat etmesi gereken 5 adımı paylaşıyor.
Elektrik Kesintileri ve Yıldırım Düşmelerine Karşı Tedbiri Elden Bırakmayın!
Şiddetli yağmurlar trafiği ve sosyal hayatı olumsuz etkilediği gibi akıllı cihazların da zarar görmesine neden olabiliyor. Özellikle iş yerlerinde ve evlerde yer alan cihazlarda gelebilecek hasarlar için kullanıcıların daha dikkatli olması gerektiğini aktaran Serap Günal, yıldırım düşmeleri nedeniyle bu dönemde ani veri kayıpları yaşanabileceğine ve güç kaynağı ile cihazların elektrik kablosu arasında bir voltaj sabitleyici kullanılmasının böyle bir zararı önlemek için önemli olduğunu belirtiyor. Elektrik kesintileri esnasında da tedbiri elden bırakmamayı öneren Günal’a göre kullanıcıların, cihazların ani kapanmalara uğramasını engelleyecek ve veri kaybının önüne geçecek çözümleri kullanması gerekiyor.
Olumsuz Hava Koşulları Nedeniyle Veri Kaybetmeye 5 Adımda Son!
Veri Kurtarma Hizmetleri Genel Müdürü Serap Günal, olumsuz hava koşullarından dolayı etkilenen cihazlarda verilerin kaybedilmemesi için 5 etkili öneride bulunuyor.
1. Hasar meydana geldiği anda laptop, masaüstü bilgisayar, telefon, tablet ya da hard diskleri çalıştırmayı kesinlikle denemeyin.
2. Verilerinizin tamamen kaybolmasını önlemek adına zarar gören hiçbir diskin ya da sunucunun içini açmaya, parçalara ayırmaya ya da temizlemeye çalışmayın.
3. Yağmur gibi nedenlerle sıvı temasına maruz kalan cihazları açıp kurutmaya çalışmayın. Saç kurutma makinesi gibi cihazların maruz bıraktığı sıcak, diskleri aşındırarak hasarı artırabilir. Diski nemli haliyle bırakıp profesyonel ellere teslim etmek, veri kurtarma şansınızın artmasına yardımcı olacaktır.
4. Fiziksel hasar görmüş bir hard diskteki verileri, veri kurtarma yazılımı aracılığıyla kurtarmayı kesinlikle denemeyin. Bu tür yazılımlar, sadece tamamen çalışan ve böyle bir hasara sahip olmayan disklerde işe yaramaktadır.
5. Zarar ne kadar ciddi gözükürse gözüksün, verilerinizin kurtarılamayacağına emin olup verinizden vazgeçmeyin. Profesyonel veri kurtarma hizmetlerine başvurarak veri kurtarma seçeneklerinizi ve şansınızı öğrenin.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.