Yerli teknolojiler için iş birliğinin önemine dikkat çekti

Türkiye’nin tescilli ilk ticari yerli ve milli dijital (donanımsal) güvenlik modülü üreticisi Procenne, ana sponsorlarından biri olduğu Siber Güvenlik Haftası boyunca pek çok panel ve eğitimde öğrenciler ve sektör profesyonelleriyle...

Yayınlanma:
Yerli teknolojiler için iş birliğinin önemine dikkat çekti

Türkiye’nin tescilli ilk ticari yerli ve milli dijital (donanımsal) güvenlik modülü üreticisi Procenne, ana sponsorlarından biri olduğu Siber Güvenlik Haftası boyunca pek çok panel ve eğitimde öğrenciler ve sektör profesyonelleriyle buluştu. Procenne CEO’su Resul Yeşilyurt, etkinliğin ilk günü katıldığı “Telekomünikasyon Sektöründe Yerli Siber Güvenlik” başlıklı panelde pandemiyle önemi artan telekomünikasyon sektöründeki dijital güvenlik konusunda fikirlerini katılımcılarla paylaştı ve ekosistemde iş birliğinin önemini vurguladı.

Tescilli ilk ticari yerli ve milli güvenlik modülü ile özelleştirilebilir algoritmalar ve yapay zekâ teknolojisinin yanı sıra akılcıl yerli güvenlik tasarım fikriyle inovatif ürünler geliştiren Procenne, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve T.C. Dijital Dönüşüm Ofisi himayelerinde gerçekleşen Siber Güvenlik Haftası kapsamında sektör paydaşları ve katılımcılarla buluştu.

Üye firmalarıyla birlikte yerli siber güvenlik ekosisteminin gelişimine katkı sağlamak, siber güvenlik farkındalığını ve iş birliklerini artırmak, kamu, özel sektör ve akademiyi bir araya getirmek için oluşturulan Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi tarafından 21-25 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen Siber Güvenlik Haftası; açılış konuşmaları, Milli Güvenlik Zirvesi ve Sanal Güvenlik Fuarı ile başladı. Procenne, ana sponsoru olduğu Siber Güvenlik Haftası boyunca pek çok panel ve eğitime ev sahipliği yaparken sanal standında da katılımcıları ağırladı.

Procenne CEO’su Resul Yeşilyurt, etkinliğin ilk günü katıldığı “Telekomünikasyon Sektöründe Yerli Siber Güvenlik” başlıklı panelde pandemiyle önemi giderek artan telekomünikasyon sektöründeki dijital güvenliğin önemine dikkat çekerek şunları paylaştı: “Procenne olarak dijital güvenlik alanında yenilikçi, sürdürülebilir yazılım ve donanım ürünleri tasarlıyor ve kullanıma sunuyoruz. Global bir marka olma hedefimizle, sınırsız bir dijital dünyanın sınırlarını korumak üzere çalışıyoruz. Özellikle pandemiyle birlikte birbirinden uzakta, fiziki sınırlamanın olmadığı bir platformda bir araya gelerek toplantılar, etkinlikler yapıyoruz. Giderek alıştığımız normalin dışına çıkıyoruz ama bu da beraberinde yeni bir ‘sınır’ kavramını getiriyor. Günümüzde, yeni petrol olan verinin korunması gerekiyor. Biz de Procenne olarak bu dijital dünyada verilerin, uygulanmaların, cihazların korunması ve verilerin doğrulanması için ürün ve çözümler üretiyoruz. ‘Milli Donanımsal Güvenlik Modülü’ projesi ile çıktığımız yolda 5 yıllık Ar-Ge sonucunda Türkiye’nin ilk ticari Donanımsal Güvenlik Modülü olan ürünümüzü dijital güvenlik pazarına sunduk. Tamamen yerli kaynaklarla yol alan bir marka olarak, kısa sürede uluslararası donanımsal güvenlik modülü üreticileri arasında yer almayı başardık. Kısa sayılabilecek bu sürede telekomünikasyon ve bilişim teknolojileri sektöründeki en büyük markalarla da iş birliği yapıyor ve projeler geliştiriyoruz.”

Yerli markaların teknoloji ihraç edebilmek için teşvike ihtiyacı var

Yeşilyurt, dijital güvenlik alanında faaliyet gösteren yerli markaların ve ekosistemin teşvike ve ilgiye ihtiyacı olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: “Önce yerli ve sonra global pazarda güçlü ve katma değeri yüksek çözümler sunabilmemiz için iş birliği içinde olmamız gerekiyor. Telekomünikasyon sektöründe marka değeri yüksek firmalarla çalışmaktan büyük gurur duyuyoruz. Türkiye’de önce yerli ve milli marka gücümüzü artırmak ve sonra teknolojiyi ihraç ederek ülkemize katkı sağlamak için kesinlikle bu ekosistemde iş birliğine ve desteğe ihtiyacımız var.”

Panelin sonunda gençlere hedefleri doğrultusunda en başta hayal etmelerini söyleyen Resul Yeşilyurt; “Genç arkadaşlarıma dijital güvenliği bu işin uzmanlarından öğrenmelerini, bu doğrultuda danışmanlık almalarını, adeta çıraklık yapmalarını öneriyorum. Aynı zamanda ekosistem içinde diğer meslektaşlarıyla iş birliği yapmalarını, destek almalarını ve mutlaka fikir alışverişi yapmalarını da tavsiye ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kriptoloji eğitimleri ve dijital güvenlik panelleri yoğun ilgi gördü

Şirket ayrıca, CEO Resul Yeşilyurt moderatörlüğünde “Dijital Güvenlikte Patentleşme Hareketi”, Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Şura Özdemir katılımıyla “IoT Güvenliği” ve yine Özdemir moderatörlüğünde “Kuantum Çağında Dijital Güvenlik” ve Teknoloji Danışmanı Dr. İhsan Çiçek moderatörlüğünde “Online Eğitim Güvenliği” başlıklı panellerde de katılımcılarla buluştu.

Procenne, hafta boyunca dijital güvenliğe ilgi duyan öğrenciler ve sektör profesyonelleri gibi paydaşlarına yönelik hayata geçirdiği Dijital Güvenlik Akademisi ile “Teoriden Pratiğe Dijital Güvenlikte Kriptoloji” temalı eğitim dizileri de düzenledi. Kriptografi 101, Kriptografik Şifreleme Teknikleri, Uygulamalı Kriptografi, Kriptografinin Uygulamalarda Sağladığı Koruma Metotları başlıklı eğitimler, katılımcılardan büyük ilgi gördü.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet