Başkavak Mahallesi'nde Depremzedelerin İsyanı: Konteyner Verilmeden Yıkım Başladı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya Hekimhan'a bağlı Başkavak Mahallesi’nde, 45 evin yıkımına başlandı. Ancak, depremzedeler konteyner ve hayvan çadırı taleplerinin karşılanmadan yapılan yıkıma büyük tepki gösterdi.

Yayınlanma:
Başkavak Mahallesi'nde Depremzedelerin İsyanı: Konteyner Verilmeden Yıkım Başladı

Başkavak Mahallesi Muhtarı Kamil Kisiloğlu, mahallenin yüzde 90'ından fazlasında yıkım olduğunu belirterek, "Hiçbir şekilde eşyalarını barındıracak, hayvanlarını barındıracak bir yer yok. Ondan dolayı mağduriyet yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. Köy sakinlerinden Hayati Ercan, konteyner ve çadır taleplerinin karşılanmadığını belirterek, "İllaki biz başka ülkeye mi göçelim? İnsaf bu. Valiyi CİMER’e yazacağız. Vali’nin kararı bu. Ben yıktım, yıktım, yıktım. Yıkmakla övünüyor. Önce yap, ondan sonra yık. Vatandaş nereye gitsin" diye isyan etti.

Yıkımın Ardında Konteyner ve Çadır Eksikliği

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar oluşan mahallerin başında Başkavak'ın geldiğini açıkladı. Belediye Başkanı, Valilikle yapılan görüşmede devletin aldığı kararın can güvenliği açısından önemli olduğunu ancak mahalle sakinlerinin yeterli konteyner ve çadır alamadıklarını belirterek, "En azından bir haziran ayına kadar ertelenmesini istiyoruz" dedi.

Hekimhan Belediye Başkanı, "Sayın Valim kış geldi, burada bir zorluk var, hiç kimsenin burada ne evlerini koyacak ne de yatacak yerleri var. 3 ay ertelenmesini istedik. Sayın Valim de 'yarın bir gün deprem olursa bu sıkıntı olur, yıkacağız' dedi. Tamam, biz kabul ettik ama şöyle, dedi ki 'eğer aracın girmediği yerlerde yıkım olmayacak, konteyner gelmeden kimsenin evi boşaltılmayacak' dedi. 'Hayvan çadırları olmadan yıkım olmayacak' dedi ama geldik, yerinde gördük, yıkım ekibi gerçekten buraya elamanlarını koyup, böyle talimat geldi. Yine söylüyoruz, yarın kar yağacak, vatandaşlarımız zorda. En azında bir haziran ayına kadar ertelenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Depremzedelerin Çağrısı: İnsaf ve Yardım Bekliyoruz

Başkavak Mahallesi sakinleri, yaşadıkları mağduriyeti dile getirerek, devletten insaf ve yardım beklediklerini vurguladı. Konteyner ve hayvan çadırı taleplerinin karşılanmaması nedeniyle, kış aylarında evsiz ve çaresiz kalan depremzedeler, Valilik nezdinde yaşadıkları sorunlara çözüm bulunması için çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet