Çaybaşı Halkı İsyan Ediyor: Mahkeme Kararlarına Uymayan Belediye Protesto Edildi

Ordu'nun Çaybaşı ilçesinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin mahkeme kararlarına uymayarak kirli suların dereye karışmasına neden olan Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne karşı çevre dernekleri ve vatandaşlar büyük bir protesto düzenledi.

Yayınlanma:
Çaybaşı Halkı İsyan Ediyor: Mahkeme Kararlarına Uymayan Belediye Protesto Edildi

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, halkın bu konudaki çabalarını ve belediyenin duyarsızlığını vurgulayarak, "Hepimiz burada kar kış demeden çadırlar içerisinde mücadele ettik. Neden, çünkü burada yaylada suların kirlenmemesi için, hayvanların ölmemesi için özellikle bunun yapılmasının yanlış olduğunu defalarca kendilerine ilettik, dilekçeler verdik, davalar açıldı fakat bunları dikkate almadılar" dedi.

Belediyenin İhmaline Karşı Park Meydanı'nda Protesto

Çaybaşı'nda yapılan Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne karşı tepkiler, Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin mahkeme kararlarına uymaması ve çevre kirliliğinin artmasıyla birlikte Park Meydanı'nda düzenlenen basın açıklamasıyla devam etti. Ordu Çevre Derneği yöneticileri, CHP, İYİ Parti, Emek Partisi temsilcileri, bazı STK temsilcileri ve bölge halkının katılımıyla gerçekleşen açıklamanın ardından yurttaşlar, mahkeme kararının uygulanması için Çaybaşı Kaymakamlığı’na dilekçe verdi.

Hukuki Süreçte Uyarı: Mahkeme Kararlarına Uymamak Suçtur!

Avukat Emrah Duman, mahkeme kararlarına uymamanın suç olduğunu belirterek, "İlgili yasaya göre 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır denilmekte olup bu suç görevi kötüye kullanma suçudur. Buradan Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkililerine yüksek sesle son defa uyarıyoruz; gereğini yapın, mahkeme kararını derhal uygulayın" şeklinde uyardı.

Çaybaşı Halkı Lisans İptali İçin Hukuki Mücadele Veriyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çöp tesisine karşı Çaybaşı halkının üç ay süren direnişi ve mahkeme kararlarına rağmen belediyenin çalışmalarına devam etmesi, bölge halkını isyana sürükledi. Tesisteki çöp ve kirli suların çevreyi kirletmesine karşı dört kez ceza uygulanmasına rağmen, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı sonrasında dahi OBB'nin çalışmalarına devam etmesi, halkın lisans iptali davası açmasına neden oldu. Mahkeme, lisansın iptaline karar vermiş olsa da, belediyenin bu karara uymaması büyük bir hukuki ve çevresel krize yol açmış durumda.

Bu süreçte, Çaybaşı halkının yaşadığı çevresel felaketler ve mahkeme kararlarına rağmen belediyenin duyarsızlığı, çevre aktivistleri ve siyasi temsilciler tarafından sıkça gündeme getirilmekte, yetkililerin ise mahkeme kararlarına uyması istenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet