Eskişehir'de 6 Yaşındaki Nur Elif T'nin Ölümü Davasında Yeniden İnceleme Kararı

Eskişehir'de 6 yaşındaki Nur Elif T'nin ölümüyle ilgili olarak tutuklanan babaanne, halası ve amcasının yargılandığı davada, mahkeme heyeti, olayın yaşandığı evde yeniden detaylı inceleme yapılmasına karar verdi.

Yayınlanma:
Eskişehir'de 6 Yaşındaki Nur Elif T'nin Ölümü Davasında Yeniden İnceleme Kararı

Sanıkların Savunmaları ve Mahkemenin Kararı

Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, amca Sezer T. ve hala Deniz T. ile taraf avukatları hazır bulundu. Babaanne Cihangül K. ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla savunmasını sundu. Sezer T. suçsuz olduğunu iddia ederek, "Yeğenlerim her verdikleri ifadelerde farklı şeyler söylemişler. Hiçbiri birbirini tutmuyor. Benim bu olayla ilgim yok" dedi. Cihangül K. hakkındaki suçlamayı reddederek, "Çocuklara ben bakmıyordum, olayın benimle bir alakası yok. Eski eşime nafaka davası açtığım için bana iftira atıyor" diye konuştu. Deniz T. ise çocuklara eziyet ettiği iddiasının doğru olmadığını savunarak, "Ben suçsuzum, uzun süredir tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum" ifadesini kullandı.

Duruşma Ertelendi ve Yeniden İnceleme Kararı

Çocuğun yaşamını yitirdiği Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi'ndeki halası Deniz T'ye ait ev ile çevresinin yeniden detaylı şekilde incelenmesine ve sanıkların tutukluluğunun devamına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 12 Mart'a erteledi.

Olayın Arka Planı ve İleri Gelişmeler

Tepebaşı ilçesi Fevzi Çakmak Mahallesi Uzunpınar Sokağı'nda yaşayan Nur Elif T, 14 Aralık 2022'de rahatsızlanmasının ardından tedaviye alındığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde ölmüştü. Bakımsız kaldığı iddia edilen kızın ölümüne ilişkin gözaltına alınan halası Deniz T, amcası Sezer T. ve babaannesi Cihangir K. tutuklanmıştı. Babası Gökhan T. ile annesi Sibel T. cezaevinde tutuklu bulunan Nur Elif T'nin ağabeyleri Y.T. (10) ve M.T. (13) ise Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce korumaya alınmıştı.

Sanıkların, "çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, korumaya alınan 2 kardeş için "çocuğa karşı eziyet" suçundan 16'şar yıla kadar hapsi isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet