Hrant Dink Cinayeti Davasında Yeni Gelişmeler

İstanbul'da devam eden Hrant Dink Cinayeti davasında, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin önemli bir aşama yaşandı. Dönemin Trabzon İl Emniyet İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli eski polis memurlarının da aralarında bulunduğu 15 sanıklı ana dava dosyası ile ilgili gelişmeler dikkat çekti.

Yayınlanma:
Hrant Dink Cinayeti Davasında Yeni Gelişmeler

Ana Dava ile Yeni Davanın Birleştirilmesi

Hrant Dink cinayeti davası kapsamında, 4 sanıklı yeni bir dava daha açılmış ve bu dava, 15 sanıklı ana dava dosyası ile birleştirilmişti. Bugün 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilen duruşmada, tarafların avukatları hazır bulundu. Ancak bazı sanıklar, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, bir kısım sanık SEGBİS sorunu nedeniyle duruşmaya katılamadı.

Tutuklu Sanıkların Beyanları

Mahkeme salonunda bulunan tutuklu sanıklardan Yavuz Karakaya, mahkemeye hitaben yaptığı açıklamada, Bakırköy’deki jandarma komutanlığı binasının keşfinin yapılması gerektiğini belirtti. Sentetik üretimle ilgili iddianamenin sonradan eklenmiş olduğunu savunan Karakaya, haksız yere tutuklu olduğunu vurguladı.

Diğer tutuklu sanık Veysel Şahin ise İstanbul'da cinayet öncesi veya sonrasında herhangi bir HTS kaydının bulunmadığını dile getirerek adli kontrolle tahliye talebinde bulundu. Şahin, olaya karışan kişileri tanımadığını, yaşamı boyunca İstanbul'a ayak basmadığını ve suçsuz olduğunu savundu.

Mahkeme Kararı ve Ertelenen Duruşma

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve dosyanın mütalaasını hazırlamak üzere duruşma savcısına gönderilmesine hükmetti. Duruşma, 27 Mart tarihine ertelendi.

Hrant Dink cinayeti davasındaki gelişmeler, kamuoyu tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Mahkemenin aldığı ara kararın ardından, dosyanın geleceği ve davaya dahil olan tarafların talepleri merak konusu olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet