HÜDAPAR'ın Adayı, Gaffar Okkan Cinayeti Davasında Yargılanan Hizbullah Üyesi Ali Bilmez

HÜDAPAR, Gaffar Okkan cinayeti davasında Hizbullah üyeliğinden yargılanan Ali Bilmez'i Bismil Belediye Başkan adayı olarak açıkladı.

Yayınlanma:
HÜDAPAR'ın Adayı, Gaffar Okkan Cinayeti Davasında Yargılanan Hizbullah Üyesi Ali Bilmez

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın Hizbullah tarafından öldürüldüğü suikast davasında yargılanan Ali Bilmez, HÜDAPAR tarafından Bismil Belediye Başkan Adayı olarak belirlendi. Bilmez, Hizbullah üyeliği nedeniyle 15 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmış ve mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

HÜDAPAR'ın Aday Tanıtım Programı ve Belediye Başkan Adayları

HÜDAPAR, Şanlıurfa'da düzenlediği 'Aday Tanıtım Programı'nda, Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Kahta, Ceylanpınar, Eğil ve Bismil belediye başkan adaylarını duyurdu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak HÜDAPAR Şanlıurfa eski İl Başkanı Emin Özaslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak HÜDAPAR Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Siirt Belediye Başkan adayı olarak ise Abdurrahman Özcan açıklandı.

Ali Bilmez'in Geçmişi ve Okkan Cinayeti Davası

Diyarbakır Bismil'de İlçe Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Ali Bilmez, Diyarbakır Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan'ın suikast davasında yer alıyor. Okkan cinayetinde Hizbullah üyeliği iddiasıyla tutuklanan Bilmez, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle mahkeme tarafından yargılanmıştı. Ancak mahkeme, Bilmez'in tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak serbest bırakma kararı almıştı.

Bu gelişme, HÜDAPAR'ın seçim stratejisi ve aday tercihleriyle ilgili geniş bir tartışma başlatırken, kamuoyu da geçmişteki terör olaylarına karışmış isimlerin siyasetteki rollerine yönelik endişelerini dile getiriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet