İYİ Parti Ortak Bildiri ve TBMM'ye Bilgilendirme Yapılmasını İstedi

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Kuzey Irak'ta gerçekleşen Pençe-Kilit Harekatı'nda hayatını kaybeden askerlere dair bir bildiri metni talebinde bulunduklarını duyurdu. Ayrıca, Meral Akşener'in kararı doğrultusunda TBMM'yi bilgilendirme talebinde bulunduklarını belirtti.

Yayınlanma:
İYİ Parti Ortak Bildiri ve TBMM'ye Bilgilendirme Yapılmasını İstedi

İYİ Parti'nin Talepleri ve Gelişmeler

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Zorlu, partisinin Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu tarafından hazırlanan ortak bildiri metnini TBMM Başkanlığı'na sunduklarını ifade etti. Aynı zamanda, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in inisiyatifiyle, Anayasa'nın 98. maddesi ve TBMM İçtüzüğü'nün 102. ve 103. maddeleri çerçevesinde, konuyla ilgili bir genel görüşme açılması ve Milli Savunma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlarının Meclis'i bilgilendirmesini talep ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yapılan Görüşme Hakkında Bilgi

Açıklamasında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesine de değinen Zorlu, Akşener'in terörle mücadeledeki kararlılık ve hassasiyetleri paylaştığını belirtti. Bu görüşme sonrasında yapılan taleplerin, yaşanan acı olaya dair kamuoyunu aydınlatma amacını taşıdığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet