Pençe-Kilit Harekatı'nda Şehit Olan 9 Askerin Kimlikleri Açıklandı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan 9 askerin kimliğini açıkladı. Milli Savunma Bakanlığı'na göre, 9 asker şehit olurken, 4 asker de yaralandı.

Yayınlanma:
Pençe-Kilit Harekatı'nda Şehit Olan 9 Askerin Kimlikleri Açıklandı

Şehit olan askerlerin kimlikleri şu şekilde:

  1. Piyade Üsteğmen Gökhan Delen
  2. Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin
  3. Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir
  4. Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur
  5. Piyade Sözleşmeli Er Emrullah Gülmez
  6. Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün
  7. Piyade Uzman Çavuş Ahmet Köroğlu
  8. İstihkam Sözleşmeli Er Murat Atar
  9. İstihkam Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin

Kahramanmaraş'a Alev Düştü: Şehit Ateşi Konteynerdeki Aileyi Vurdu

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Müslüm Özdemir'in acı haberi, Kahramanmaraş'ta yaşayan anne ve babasına ulaştı. Özdemir ailesinin depremde yıkılan evleri nedeniyle çadırda kaldığı, şehidin annesi Ümmihani ile babası Ali Özdemir'in yaşadıkları çadırı ısıtamadıkları için Türk bayraklarıyla donatılan çadırda yaşadığı belirtildi.

Aksaray'dan Gaziantep'e: Şehitlerin Yurdunda Acı Yankı

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit düşen Piyade Üsteğmen Gökhan Delen'in Aksaray'daki ailesine acı haber ulaştırıldı. Ereğlikapı Mahallesi'nde yaşayan Delen'in baba ocağı Türk bayraklarıyla süslendi. Gaziantep'te ise Piyade Uzman Çavuş Hakan Gün'ün şehadet haberi, ailesinin yaşadığı bina önüne Türk bayrağı asılarak iletildi.

Adıyaman'dan Niğde'ye: Anadolu'nun Bağrı Yanıyor

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Serkan Sayin'in Adıyaman'daki ailesine, acı haberi askeri yetkililer ulaştırdı. Niğde'de ise Piyade Sözleşmeli Er Kemal Batur'un ailesine şehadet haberini yetkililer verdiler. İki ailenin evine Türk bayrağı asıldı.

İstanbul'dan Doğu'ya: Aynı Aileye İki Kuzen, 16 Yıl Arayla Şehit

Pençe-Kilit Harekatı'nda şehit olan Piyade Uzman Ahmet Köroğlu'nun ailesine, İstanbul'da Şifa Mahallesi'nde acı haber iletildi. Bu acı, ailenin 2008'de Beytüşşebap'ta şehit düşen kuzeni Talha Köroğlu'nu hatırlattı. Ailenin en büyük çocuğu olan Ahmet Köroğlu'nun, bekar ve üç erkek kardeşi olduğu belirtildi.

Bu acı tablo, Pençe-Kilit Harekatı'nda yaşanan çatışmalarda kaybedilen kahraman askerlerimizin ailelerine düşen şehit ateşini yansıtmaktadır. Türkiye, bu zorlu süreçte birlik ve beraberlik içinde olup, vatan savunmasını kararlılıkla sürdürmektedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet