Sahte İlan Dolandırıcılığı Operasyonu: Depremzedeler ve Diğer Mağdurlar 7 Milyon TL'lik Vurgunla Karşı Karşıya

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, e-ticaret sitelerindeki sahte ilanlarla gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda 43 şüpheliyi yakaladı.

Yayınlanma:
Sahte İlan Dolandırıcılığı Operasyonu: Depremzedeler ve Diğer Mağdurlar 7 Milyon TL'lik Vurgunla Karşı Karşıya

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, geniş çaplı bir inceleme sonucunda e-ticaret ve ilan platformlarına düşük fiyatlı sahte ilanlar veren 43 şüphelinin peşine düştü. Operasyon, çocuklarını 6 Şubat depreminde kaybeden depremzedeler dahil olmak üzere 30 kişinin toplamda 7 milyon 369 bin 713 TL dolandırıldığını tespit etti.

Dolandırıcıların Modus Operandi

Şüpheliler, piyasa değerinin altında konteyner, elektrikli araba, kabinli motor, ve evcil hayvan gibi ürünlerin sahte satılık ilanlarını yayınladı. Müştekilerle sürekli olarak iletişim kuran şüpheliler, çeşitli bahanelerle kaparo, kargo bedeli, nakliye bedeli ve sigorta bedeli talep ederek dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirdi.

30 Mağdur Arasında Depremzedeler de Var

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında 6 Şubat depreminde çocuklarını kaybeden depremzedelerin de aralarında olduğu 30 mağdurun hesaplarında toplamda 7 milyon 369 bin 713 TL para giriş çıkışı belirledi. Operasyon, Kocaeli merkezli 12 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Operasyon ve Şüphelilerin Durumu

Özel hareket polislerinin de destek verdiği operasyonlarda 43 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. Dolandırıcılıkla ilgili daha fazla ayrıntı ve mağdurların durumu önümüzdeki günlerde netleşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet