Türkiye Merkez Bankası Başkanı ABD'de Yatırımcılarla Buluşacak

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 11 Ocak Perşembe günü New York'ta düzenlenecek olan "Yatırımcı Günü" etkinliği kapsamında uluslararası yatırımcılarla bir araya gelecek. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de toplantılara online olarak katılacak.

Yayınlanma:
Türkiye Merkez Bankası Başkanı ABD'de Yatırımcılarla Buluşacak

Türkiye Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, Türkiye ekonomisinin uluslararası yatırımcılar nezdindeki gidişatını değerlendirmek üzere ABD'ye gidiyor. "Yatırımcı Günü" adı verilen etkinlik, 11 Ocak Perşembe günü New York'ta başlayacak. Toplantının, Türkiye'nin finansal göstergelerindeki olumlu yönde gelişmeler ve yoğun yatırımcı talebi üzerine düzenlendiği belirtiliyor.

Görüşmelerde Erkan, dünyanın en büyük yatırım fonlarından 200'ü aşkın üst düzey temsilcisiyle bir araya gelecek. Toplantıda Türkiye'nin makroekonomik durumu, para politikası, finansal piyasalar ve bankacılık sektörü detaylı bir şekilde ele alınacak. Yatırımcılara Türkiye'deki fırsatlar hakkında sunumlar yapılacak ve katılımcıların soruları yanıtlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de toplantılara online olarak katılacak ve Türkiye'nin ekonomik vizyonunu paylaşacak. Özellikle Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primindeki düşüş, rekor seviyeye ulaşan rezervler ve diğer finansal göstergelerdeki olumlu gelişmeler, yatırımcılardan gelen taleplerin karşılanması adına düzenlenen bu programın önemini vurguluyor.

"Yatırımcı Günü" etkinliğinin ikincisinin ise aynı yıl içinde Türkiye'de gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bu etkinlikler, Türkiye'nin uluslararası finans sahnesindeki gücünü artırmaya yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet