Türkiye Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'dan Faiz ve Enflasyon Vurgusu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan, New York'taki "Yatırımcı Günü" etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Türkiye Merkez Bankası Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan'dan Faiz ve Enflasyon Vurgusu

Dezenflasyon Hedefi ve Kararlılık

Başkan Erkan, konuşmasında dezenflasyona ulaşma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, "Dezenflasyon patikası; sadece bir projeksiyon değildir, başarı ölçümüzdür. Bunu başarmaya kararlıyız" ifadelerini kullandı. Ayrıca, eylül ayından bu yana yapılan parasal sıkılaştırma adımlarının olumlu sonuçlarını gözlemlediklerini belirtti.

Başlığına Açıklama: Başkan Erkan, enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atarken, dezenflasyon hedefine ulaşma konusundaki taahhütlerini vurguluyor.

Sürdürülebilir Ekonomik İyileşme ve Rezerv Artışı

Erkan, para politikası stratejilerinin olumlu bir şekilde karşılandığını ve piyasanın işaret ettiği kur oynaklığının önemli ölçüde azaldığını belirtti. Ayrıca, hızlanan sermaye girişleri ile rezervleri ihtiyatlı bir şekilde artırmaya devam edeceklerini ifade etti. Başkan Erkan, bankacılık sektörünün de parasal sıkılaştırma sürecinde sağlamlığını koruduğunu ve 2024'ün dezenflasyon yılı olacağını sözlerine ekledi.

Başlığına Açıklama: TCMB Başkanı, ekonomik iyileşmenin sürdürülebilirliği ve rezerv artışındaki ilerlemenin altını çiziyor. Ayrıca, bankacılık sektörünün güçlü performansını vurguluyor.

Bu çerçevede, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, 2024 yılını dezenflasyonun hedeflendiği bir dönem olarak belirlediğini ifade ederek, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve ekonomik güçlenmeye odaklanacaklarını belirtti. Başkan Erkan, uluslararası yatırımcılara Türkiye'nin ekonomik geleceği konusunda güven verme çabalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet