Veli-Der, ÇEDES'e Karşı Koruma Çağrısı Yapıyor

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi" (ÇEDES) kapsamında okullara imamların girmesi ve öğrencilerin namaza götürülmesine karşı çocuklarını korumak isteyen veliler için örnek bir dilekçe hazırladı.

Yayınlanma:
Veli-Der, ÇEDES'e Karşı Koruma Çağrısı Yapıyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, Milli Eğitim Müdürlükleri ve mülki amirlerin, resmi ya da gayri resmi herhangi bir kurum, kuruluş ve kişilerle imzaladığı, imzalayacağı ÇEDES ve benzeri protokoller kapsamında, okulunuzda yapılacak etkinliklerde çocuğumun görevlendirilmesine ve bu etkinliklere katılmasına izin vermiyorum.

Sosyal Etkinliklere Karşı Tutum

Müfredatta yazılı eğitim öğretim faaliyetleri dışında ve Milli Eğitim Mevzuatı’nda yer almayan sosyal etkinliklere (sosyal kulüp faaliyetleri, belirli gün ve hafta vb. faaliyetler dışındaki etkinliklere) katılmasına izin vermiyorum.

Denetim Yetkisi Olmayan Kişilere Karşı Duruş

Hangi unvan, makam, statü ve kimliğe sahip olursa olsun; denetleme yetkisi olmayan ve pedagojik yeterliliği bulunmayan kişilerin ders saatinde veya teneffüslerde sınıfa, okulun toplantı, konferans, spor, sosyal etkinlikler salonlarına alınmasına ve bu mekânlarda yapacakları etkinliklere çocuğumun katılmasına izin vermiyorum.


Bu dilekçenin imzalanarak okul yönetimlerine verilebileceğini belirten Veli-Der, velileri çocuklarının eğitim ortamında karşılaşabileceği olumsuz etkilerden korumak için aktif bir duruş sergilemeye davet ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet