Yeniden Refah Partisi ve AKP İttifak Görüşmesi Ertelendi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Kılıç, yerel seçimlere dair sorulara cevap verirken, AKP ile planlanan ittifak görüşmesinin ertelendiğini duyurdu.

Yayınlanma:
Yeniden Refah Partisi ve AKP İttifak Görüşmesi Ertelendi

AK Parti'nin Talebi Üzerine Görüşme Erteledi

Daha önce planlanan üçüncü görüşmenin AK Parti tarafından zaman talebinde bulunularak ertelendiğini belirten Kılıç, "Biz de bu yaklaşımı olumlu karşıladık. Önümüzdeki günlerde son görüşme gerçekleştirilebilir" ifadelerini kullandı. İki parti arasındaki ittifak görüşmelerinin seyri, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak gibi görünüyor.

Cumhur İttifakı Adaylarını Destekleme Durumu

Büyükşehirlerdeki Cumhur İttifakı adaylarına destek konusunda ise Kılıç, "Bir ittifak talebi olduğuna göre bir mutabakat zemininin de bulunması gerekir. Her ittifak bir mutabakat zemini üzerinde inşa edilir" şeklinde konuştu. Ancak, ittifakın tam olarak gerçekleşip gerçekleşmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Kılıç, İstanbul'da bir İmamoğlu dönemini yaşamak istemediklerini vurgulayarak, kendi seçmenlerinin iradesine sahip çıkma niyetlerini belirtti.

"İttifak Pazarlıkları" İddialarına Yanıt

Kılıç, "İttifak pazarlıkları" iddialarına karşılık olarak, "Biz ahlaki, ilkesel ve duruş temelli bir anlayışı temsil ediyoruz. AK Parti, böyle bir ittifakta mutabakatı sağlamak için yapabileceği fedakarlığı net bir şekilde ortaya koyduğunda çerçeve netliğe kavuşacak" dedi. İki parti arasındaki görüşmelerin ahlaki temellere dayandığına vurgu yaparak, net bir çerçeve sağlanana kadar herhangi bir pazarlık anlayışının söz konusu olmadığını belirtti.

Bu gelişmelerle birlikte, Yeniden Refah Partisi ve AKP arasındaki ittifak görüşmelerinin nasıl bir seyir izleyeceği ve yerel seçimlere nasıl bir etki yapacağı, önümüzdeki günlerde kamuoyu tarafından yakından takip edilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet