Karşıyaka Belediyesinde “Yazarlık İşliği” başlıyor
Önümüzdeki dönemde kültür ve sanat alanında farklı çalışmalara hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, “Yazarlık İşliği” kuruyor.
Önümüzdeki dönemde kültür ve sanat alanında farklı çalışmalara hazırlanan Karşıyaka Belediyesi, “Yazarlık İşliği” kuruyor. İlk dersin 1 Eylülde verileceği “Yazarlık İşliği” için kayıt süreci başladı.
Haluk Işık tarafından yönetilecek işlikte, edebiyat okur-yazarlığından uygulamalı yazarlık çalışmalarına uzanan geniş bir müfredat uygulanacak. Türler arası bir yolculukla, kendini yazarak tanımlamanın, hayata ve sanata eleştirel gözle bakışın ve estetik odaklanmanın amaçlandığı “Yazarlık İşliği”, Cuma günleri 18.00-20.30 saatleri arasında Demirköprü’de bulunan “Veli Lök ve Azime-Recai Şeyhoğlu Kütüphanesi”nde gerçekleştirilecek. Değişik alanlardan yazarlar ve akademisyenler de, işliğe konuk olacak, deneyimlerini paylaşacak.
6 aylık dönemler halinde sürdürülecek çalışmalarda, talep yoğunluğuna göre işlik sayısı çoğaltılabilecek. Her sınıfta en çok 20 kişinin olacağı işliklere katılmak için, okuryazar ve 18 yaş üstü olma koşulu aranacak. İki çalışmaya üst üste mazeretsiz olarak katılmayanların, işlik kayıtları silinecek. Talep yoğunluğuna bağlı olarak, 18 yaş altı çocuk ve gençlere yönelik sınıf açılabilecek.
Karşıyaka Belediyesinin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında ve ücretsiz olarak düzenlenen “Yazarlık İşliği”ne kayıt için, belediyenin Kültür Müdürlüğüne başvurulması ve Covid-19 aşılarının tamamlanması gerekiyor. Kayıtlar 27 Ağustos Cuma günü saat 16.00’da kapanacak.
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:
“Deprem, küresel salgın gibi olumsuzluklar, kültür ve sanat alanındaki çalışmalarımıza ve projelerimize büyük sekte vurdu. Bu açığı hızla kapatmak için, yoğun bir çaba içindeyiz. Karşıyaka’yı bu alanda da hak ettiği yere ulaştırmak ve çekim merkezine dönüştürmek iddiamız var. Süreç içinde hepimizi sevindirecek çalışmalarımızı peş peşe uygulamaya sokacağız. Kültür ve sanat politikamızda, hemşerilerimizi yalnızca izleyici ya da dinleyici olarak tanımlamıyoruz. İçlerindeki yeteneği ortaya çıkarmayı, sanatlı bir hayatın parçası kılmayı ve üretimleriyle hepimizin övüncü olmalarını sağlamayı çok önemsiyor ve ciddiye alıyoruz. Bütün bunların planlı bir eğitim programı ve disiplinle başarılacağına, yalnızca heves etmenin yetmeyeceğine inanıyoruz. Bu anlamda yaptığımız ve yapacağımız çalışmalara “Yazarlık İşliği” çok büyük ivme kazandıracak. Attila İlhan’dan Tarık Dursun K.’ya birçok değere sahip olan Karşıyaka’nın, “Yazarlık İşliği” sayesinde nicelerini kazanmasını ve edebiyat dünyasına armağan etmesini bekliyorum ve diliyorum. Geleceğin yazarlarını şimdiden selamlıyorum.”
…
Haluk Işık
DEÜGSF Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümü Dramatik Yazarlık Anasanat Dalını doktora yeterlik düzeyinde bitirdi. Devlet Tiyatroları dramaturgu olarak çalıştı. Okulunda konuk öğretim üyeliği yanında, yerel yönetimlerde uzun yıllar yazarlık dersleri verdi. Bugüne dek yurt içi ve dışında 50’den fazla oyunu sahnelendi, 300 bölüme yakın tv senaryosu ve 20 dolayında radyo oyunu yayınlandı. Sayısız oyunda dramaturg olarak yer aldı, 40 dolayında oyun ve kitlesel etkinlik yönetti. Yerel yönetimlerde Başkanlık Danışmanı ve Genel Sanat Yönetmeni olarak emek verdi. 8 kitabı yayınlandı, çalışmalarıyla 30’a yakın ödülle onurlandırıldı. Işık halen Karşıyaka Belediyesinde Başkan Danışmanıdır, oyun yazarlığı ve yönetmenliği, şiir, deneme, köşe yazısı ve çocuk edebiyatı çalışmalarını yoğun biçimde sürdürmektedir.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.