Mondelēz International Türkiye’den Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Haftası
Eşitlik ve farklılıkları benimseyen ve bu kavramları kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası haline getiren Mondelēz International Türkiye, Doğu Avrupa iş biriminden 5 ülkenin katılımı ile düzenlenen Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Haftası’na liderlik yaptı.
Eşitlik ve farklılıkları benimseyen ve bu kavramları kurum kültürünün ayrılmaz bir parçası haline getiren Mondelēz International Türkiye, Doğu Avrupa iş biriminden 5 ülkenin katılımı ile düzenlenen Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Haftası’na liderlik yaptı. Katılımın oldukça yüksek olduğu etkinliklerde çalışanlara bilinçsiz önyargı, çeşitlilik ve kapsayıcılık farkındalığı gibi konularda eğitimler verildi. Ayrıca Mondelēz International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz’ün katılımıyla tüm kadın çalışanlara özel “Vizyoner ve Stratejik Mentorlük” oturumu düzenlendi.
Çalışanlarına adil ve önyargısız bir şekilde davranmayı ilke edinen, fırsat eşitliliğine büyük önem veren ve bu alanda çalışmalar yürüten Mondelēz International, bu konuda farkındalık yaratmak için Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Haftası düzenlendi. Etkinlik kapsamında gerçekleşen oturumlarda; satışta cinsiyet, kuşak farklılıkları gibi konular ele alındı. Çalışanlara ilham vermek için kariyerlerini Mondelez International’ın farklı ülkelerdeki global pozisyonlarında devam ettirme imkânı bulan çalışanlarla kısa röportajlar, fonksiyon değiştirmiş çalışanların bir arada yer aldığı eğlenceli oturumlar yine hafta kapsamında imza atılan etkinlikler arasında yer aldı.
5 ülkenin katılımıyla, Mondelez International Doğu Avrupa iş biriminin düzenlediği ‘’Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Haftası-Doğu Avrupa ‘’ haftası dışında sadece Türkiye’deki çalışanlara özel “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık Haftası- Türkiye’’’ düzenlendi. Etkinlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık alanındaki projeleri gerçekleştirmek amacıyla farklı fonksiyonlardan katılım sağlayan çalışanların oluşturduğu “I am You” ekibi ile gerçekleşti.
1 hafta boyunca süren etkinliklerde Doğu Avrupa’da 5, Türkiye’de toplam 10 olmak üzere çeşitli aktiviteler, sunumlar ve webinar’lar düzenlendi. Yapılan tüm etkinliklere Türkiye dışındaki ülkelerde 1000’in, Türkiye’de de 500’ün üzerinde çalışan katılım gösterdi.
Cinsiyet eşitsizliğinin sadece bir kadın meselesi değil, toplumsal bir sorun olduğuna dikkat çeken Mondelēz International Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü Pınar Caymaz, Türkiye’de de ilk defa düzenledikleri bu hafta ile ilgili; “Mondelēz International Türkiye olarak, kapsayıcılık ve çeşitlilik konusunu tüm karar mekanizmalarımızın kalbine, global değerlerimize paralel olarak konumluyoruz. İş süreçlerimizde şeffaflık ve eşitlik bizim için olmazsa olmaz iki değer. Ve tüm iş süreçlerimizi bu değerlere paralel olarak yürütüyoruz. Bir kadın yönetici olarak bu kadar önemli bir konuyla ilgili şirketimizde, böyle bir haftaya imza atmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum. Etkinlik sonunda yaptığımız anketlerde tüm çalışanlarımızın büyük ilgisi ve beğenisi ile karşılaştık. Neredeyse tüm çalışanlar gelecek yıl etkinliklere tekrar katılmak istediğini belirtti’’ sözlerine yer verdi.
Etkinlik kapsamında çeşitli seminerler, eğitimler ve yarışmalara imza atıldı
Türkiye’de gerçekleşen etkinliğin ilk gününde Mondelēz International Türkiye Finans Lideri Gökhan Atasoy, çalışanlara ‘’Çeşitlilik ve Kapsayıcılık’’ eğitimi verdi. Etkileşimi yüksek geçen bu eğitimde çalışanlara bilinçsiz önyargı, bu durumun farkına varma ve bu önyargıları kontrol altına alma yolları gösterildi.
Hafta kapsamında ikinci gün, Başkent Üniversitesi Doç. Dr. Ceyda Kuloğlu, öğretim üyeleri Lale Şıvgın Dündar ve Dilara Ağaoğlu Canay ile Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Semineri ve üçüncü gün de ‘X+Y+Z=?’ isimli bir etkinlik düzenlendi. Farklı kuşakların ele alındığı bu oturumda, yine farklı kuşaklardan çalışanlar konuşmacı olarak davet edildi. Eğlenceli soruların yer aldığı etkinlikte, çalışanlara kuşakların bir arada çalışabildiği bir ortamda oldukları mesajı verildi.
Etkinliğin dördüncü günü, Mondelēz International Türkiye Genel Müdürü İhsan Karagöz’ün tüm kadın çalışanlara özel düzenlediği oturum ile devam etti. İhsan Karagöz “Çeşitlilik arttıkça yaratıcılık, kapsayıcılık arttıkça da organizasyonların verimi artıyor. Eğer işimizde yaratıcı ve verimli olmak istiyorsak, çeşitlilik ve kapsayıcılığı daha iyi öğrenmeli ve hayatımızın günlük rutinine nasıl dahil ederiz, bunu keşfetmemiz gerekiyor” diyerek haftanın önemini vurguladı. Aynı gün oturumun dışında çalışanların kariyerine katkı sağlamak amacıyla ‘’Mentorünü Seç’’ seansları da yapıldı. Seanslar, farklı konularda mentorlük verebilecek 6 mentör ve önceden başvuru ile seçilen 12 kadın çalışan ile gerçekleşti. Seçilen çalışanlar mentorlerden gün boyu danışmanlık alma fırsatı yakaladılar.
Bu özel hafta, “Tahmin Et, Ne?!” isimli eğlenceli yarışma ile son buldu. Burada da Türkiye’nin farklı yerlerinden çalışanlar hem kendi yörelerine özel çektikleri yemekleri paylaştı hem de kendi yörelerine özel farklı hikayelerini anlattı.
Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.