Alanya'daki o plaja belediye müdahalesi! Talip çıkmazsa kendi işletecek

Alanya Belediyesi, Aytap'ta bulunan Aysultan Kadınların Plajı'na günü birlik tesis yapılması için açtığı ihaleye son yıllarda ilgi gösterilmediğini belirtti. Yeni yönetim, kiralama bedelini düşürerek ve kullanım amacını "Aile Plajı" olarak revize ederek yeniden ihaleye çıkarma kararı aldı.

Yayınlanma:
Alanya'daki o plaja belediye müdahalesi! Talip çıkmazsa kendi işletecek

Dönemin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 2017’de yaklaşık 1 milyon lira harcayarak hizmete açtığı 4 yıl kadınlar plajı olarak hizmet verdi. Seçimi Muhittin Böcek’in 2019’da kazanmasının ardından plajın kullanım hakkı Muğla merkezli MUÇEV Vakfına verilirken plaj bu süre zarfından hizmete açılmadı. Geçen yıl Alanya Belediyesi’nin tahsisini aldığı plaj birkaç kez ihale çıktı ancak talip olmayınca işletmeye açılamadı.
Alanya Belediyesi 9 bin 280 metre karelik alanın günü birlik tesisi olarak hizmet verecek yıllığı 1 milyon liradan 15 aylık kullanım için ihale düzenledi. 30 Mayıs’ta Alanya Belediyesi Encümen Salonunda yapılacak ihale için 37 bin 500 lira geçici teminat ve 125 bin lira cayma bedeli belirlendi. Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik başkanlığında yapılacak encümendeki ihalede Aysultan’a işletmeye talip olacak firma geçmişten farklı olarak ‘Aile plajı’ formatında kabul yapacak. Aile olmayanlar plajdan yararlanamayacak, talipli çıkmaması halinde ise belediye kendisi işletecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet